search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59
MENU CLOSE

ΝΔ: Σε πανικό ο πρωθυπουργός – Υπαινιγμοί για ρήγμα στο κυβερνητικό σχήμα

01.02.2017 22:13
ΝΔ: Σε πανικό ο πρωθυπουργός - Υπαινιγμοί για ρήγμα στο κυβερνητικό σχήμα - Media

 

Τον εκνευρισμό του Ευκλείδη Τσακαλώτου και το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον Νίκο Βούτση εντός της Ολομέλειας θέλησε να αξιοποιήσει η ΝΔ κάνοντας λόγο για «κυβερνητικό χάσμα» ενώ το κυβερνητικό στρατόπεδο, από την πλευρά του, διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

Μόνο ένας απελπισμένος και σε πανικό πρωθυπουργός θα απευθυνόταν με αυτό τον ποταπό τρόπο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευση, σημείωναν «γαλάζιες» πηγές σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Κύκλοι της Πειραιώς μάλιστα σημείωναν πως «στην κυβέρνηση υπάρχει χάσμα» σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο την αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Η εκτίμηση μάλιστα που έκαναν ήταν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Σύμφωνα με τις «γαλάζιες» πηγές «είναι εμφανής η διάσταση απόψεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών. Είναι απίστευτο το αυτογκόλ που έβαλε το κυβερνητικό στρατόπεδο. Απέδειξε ότι όσα είπε η ΝΔ για την διαπραγμάτευση είναι αληθή. Την ίδια ώρα που ο υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωνε ότι το 80% των θεμάτων της διαπραγμάτευσης έχουν κλείσει το non paper του Μαξίμου επιβεβαίωνε ότι έχει κλείσει μόνο το 35%. Αυτό φάνηκε όταν επίμονα ζητούσε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος τον λόγο και ο πρόεδρος της Βουλής δεν τον άφησε. Αλλά και όταν του δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσει, εκείνος μετά αρνήθηκε».

Αδ. Γεωργιάδης: Θα τα φορτώσουν όλα στον Τσακαλώτο 

Στην «γαλάζια» εκτίμηση περί διάστασης απόψεων μεταξύ Τσίπρα και Τσακαλώτου αναφέρθηκε και ο Άδωνης Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ στην τοποθέτηση του ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών είναι έξυπνος και έχει καταλάβει ότι ο πρωθυπουργός θα υπογράψει και μετά θα ψηφίσει τα πάντα και στην συνέχεια «θα τα φορτώσουν όλα στον Τσακαλώτο ότι φταίει και θα τον διώξουν». Και κατέληξε ο Άδωνης Γεωργιάδης λέγοντας, για τον υπουργό Οικονομικών, πως «έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει και αν δεχτεί τον ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου».

Κυβερνητικοί κύκλοι: Άριστες σχέσεις Τσίπρα και Τσακαλώτου

Τις «γαλάζιες» διαρροές διέψευσαν με κατηγορηματικό τρόπο κυβερνητικοί κύκλοι οι οποίοι τόνιζαν ότι οι σχέσεις του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών είναι άριστες και πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν μίλησε στην Ολομέλεια καθώς καλύφθηκε από τις αναφορές του πρωθυπουργού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:59