search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:07
MENU CLOSE

Σύγκρουση Ερντογάν-Μέρκελ: Ανησυχία για τις ελευθερίες στην Τουρκία, γκρίνιες για Αιγαίο-προσφυγικό

02.02.2017 13:51
Σύγκρουση Ερντογάν-Μέρκελ: Ανησυχία για τις ελευθερίες στην Τουρκία, γκρίνιες για Αιγαίο-προσφυγικό - Media

 

Σε τεταμένο κλίμα, κατά τα φαινόμενα, πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η κ. Μέρκελ δήλωσε πως υπογράμμισε στον Ερντογάν τη σημασία της ελευθερίας του Τύπου και της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία.
 
«Με την απόπειρα πραξικοπήματος, είδαμε πώς ο τουρκικός λαός υπερασπίσθηκε τη δημοκρατία και τους κανόνες της δημοκρατίας στην Τουρκία», δήλωσε η Μέρκελ αναφερόμενη στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.
 
«Ακριβώς γι’ αυτό, σ’ αυτή την αποφασιστική φάση, είναι σημαντικό η ελευθερία της έκφρασης να τηρείται και σε σχέση μ’ αυτό μιλήσαμε για την ελευθερία του Τύπου», πρόσθεσε ενώ καθόταν δίπλα στον Ερντογάν.
 
«Η αντιπολίτευση είναι μέρος της δημοκρατίας», τόνισε η Μέρκελ. «Ο διαχωρισμός των εξουσιών και η ελευθερία της έκφρασης πρέπει να είναι εγγυημένοι» στη συνταγματική αναθεώρηση που θέλει ο Ερντογάν και η οποία θα υποβληθεί σε δημοψήφισμα τον Απρίλιο, υπογράμμισε ακόμη η καγκελάριος.
 
Από την πλευρά του, ο Ερντογάν είπε ότι η συζήτησή του με την Μέρκελ επικεντρώθηκε στις εξελίξεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αιγαίο, προσθέτοντας ότι συζήτησαν για τη συνεργασία στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, την προσφυγική κρίση και ενδεχόμενα αμοιβαία βήματα στη Συρία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:07