search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:16
MENU CLOSE

Σοκ από τον Μάικλ Μουρ: Σε εξέλιξη πραξικόπημα από τον Τραμπ

02.02.2017 13:51
Planet of Humans: «Πέταξαν» από το Youtube την… αντι-οικολογική ταινία του Μάικλ Μουρ - Media
 
Οι ΗΠΑ βρίσκονται εν μέσω ενός πραξικοπήματος και δεν το ξέρουν, σύμφωνα με τον Μάικλ Μουρ.
 
Ο γνωστός σκηνοθέτης, που ήταν ένας από τους ελάχιστους διάσημους που προέβλεψαν δημόσια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα γινόταν πρόεδρος, προειδοποίησε ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ ανατρέπεται από τον Τραμπ και τους ανθρώπους που έχει επιλέξει να κυβερνήσουν μαζί του.
 
Ο Μάικλ Μουρ πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα άρθρο των New York Times που αναφέρεται στην τοποθέτηση του Στιβ Μπάνον, ιδιοκτήτη μιας ακροδεξιάς ενημερωτικής ιστοσελίδας, στην ομάδα χάραξης πολιτικής αναφορικά με την εθνική ασφάλεια, γράφοντας το εξής σχόλιο: «Αν ακόμη προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι δεν βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πραξικόπημα στον 21ο αιώνα, παρακαλώ, συνέλθετε».
 

Το άρθρο των NYT περιγράφει το πώς ο Μπάνον ανέλαβε σημαίνουσα θέση στο επιτελείο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, μια θέση στην οποία συνήθως τοποθετούνται ανώτατοι στρατιωτικοί (π.χ. στρατηγοί). Αυτή η κίνηση του Τραμπ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα συνέβαιναν πριν, και μάλιστα ο Μπάνον ήδη έχει συνδεθεί με πολλές από τις εξτρεμιστικές ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος τις προηγούμενες ημέρες (όπως το διάταγμα Τραμπ για τους μετανάστες, για παράδειγμα).
 
Αλλά το tweet του Μάικλ Μουρ ήρθε και λίγο μετά την απόλυση της γενικής εισαγγελέως Σάλι Γέιτς, η οποία εκδιώχθηκε επειδή ρώτησε αν η απαγόρευση εισόδου στους μετανάστες ήταν νόμιμη και επειδή ζήτησε από τους δικηγόρους να σταματήσουν να την υπερασπίζονται (την απαγόρευση). Η ανακοίνωση που συνόδευε την απόλυσή της ανέφερε ότι απομακρύνθηκε από τη θέση της «επειδή ήταν πολύ αδύναμη στο θέμα της ασφάλειας των συνόρων και πολύ αδύναμη στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης». 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:16