search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:17
MENU CLOSE

ΝΔ: Ο Τσίπρας αποκλειστικά υπεύθυνος για τα νέα μέτρα

02.02.2017 14:35
«Κλείδωσε» το lockdown για έναν μήνα - Επιβεβαίωση από Κικίλια - Προς ανοιχτά δημοτικά, κλειστά λύκεια, ερωτηματικό για τα γυμνάσια - Media
 
Σκληρή και ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στην διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
 
Ο κ. Κικίλιας, αναφερόμενος στο «πάγωμα» της διαπραγμάτευσης και στις νέες απαιτήσεις των δανειστών, υπογράμμισε ότι «έχουμε ήδη τονίσει ότι μερίδιο ευθύνης έχουν και οι δανειστές μας. Και η κριτική έχει γίνει και προς αυτή την κατεύθυνση. 
 
Όμως, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε τα γεγονότα των τελευταίων δυο χρόνων. Η καταστροφική διαπραγμάτευση του κ. Τσίπρα, του κ. Βαρουφάκη και της παρέας τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου κρίση την ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Κλειστές τράπεζες, capital controls. Κόστισε 100 δις ευρώ στις πλάτες των Ελλήνων, σε μόλις δυο χρόνια. Έφερε, στη συνέχεια, στην πρώτη διαπραγμάτευση, η οποία διήρκεσε 15 μήνες, το Υπερταμείο, με εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας, για 99 χρόνια. Ούτε καν τα δισέγγονά μας δεν θα προλάβουν να δουν πως θα είναι χωρίς αυτό. Έφερε “κόφτη”, περικοπές των μισθών, των συντάξεων, του ΕΚΑΣ. Φτωχοποίηση του ελληνικού λαού. 
 
Άρα, λοιπόν, είναι εμφανές ότι, και τώρα, με τον τρόπο που τυχοδιωκτικά διαπραγματεύεται, χωρίς σχέδιο, με μια ιδεοληψία και μια τακτική που έχει να κάνει μόνο με την καρέκλα, όχι με τη χώρα, οδηγεί τα πράγματα στα άκρα. Και επειδή είναι αναξιόπιστος και αυτός και η κ υβέρνησή του, ωθεί την άλλη πλευρά να ζητάει όλο και πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα. Θυμίζω ότι, πριν από κάποιους μήνες, αυτά τα οποία ζητούνται από τους δανειστές μας σήμερα, δεν υπήρχαν πάνω στο τραπέζι. Υπάρχουν τώρα, γιατί είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αναξιόπιστη και δεν μπορεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα, το οποίο έχει η ίδια υπογράψει. 
 
Ο κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τα νέα σκληρά μέτρα, τα οποία στην πραγματικότητα έχει ήδη συμφωνήσει. Άρα, λοιπόν, για ό,τι συμβαίνει ή θα συμβεί στη χώρα και γι’ αυτά τα οποία επωμίζεται δυστυχώς η ελληνική κοινωνία, ο κ. Τσίπρας έχει την αποκλειστική ευθύνη».
 
Παράλληλα, απέρριψε κάθε ενδεχόμενο για νέο δημοψήφισμα, λέγοντας ξεκάθαρα ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι ο ελληνικός λαός και η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αν κάτι τέτοιο σκέφτεται ο κ. Τσίπρας, αυτή τη φορά θα το κάνει μόνος του».
 
Επίσης, απάντησε στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν στηρίζει την «εθνική» γραμμή, λέγοντας ότι «κατά τις επισκέψεις του στο εξωτερικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει ξεκάθαρα ότι δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων τα τελευταία 8 χρόνια της κρίσης. Και θα παρουσιάσει, μιλώντας την ίδια γλώσσα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, το οικονομικό πρόγραμμα. Το παρουσίασε, πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη και περιοδεύει, κάθε εβδομάδα, σε διαφορετική περιφέρεια, διαφορετική πόλη, χωριό ή νησί της Ελλάδας, προκειμένου να το παρουσιάσει στον κάθε Έλληνα και στην κάθε Ελληνίδα.
 
Ο κ. Μητσοτάκης φοράει τη φανέλα της εθνικής ομάδας και αυτό που τον ενδιαφέρει, πάνω απ’ όλα, είναι η χώρα. Αποδεικνύεται ότι αυτή η κυβέρνηση, με τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται και την τυχοδιωκτική προσέγγισή της, ενδιαφέρεται μόνο για την εξουσία. Αυτοί καθυστερούν την επίτευξη συμφωνίας. Το έκαναν στην αποτυχημένη, τραγική, πρώτη διαπραγμάτευση, το πρώτο εξάμηνο του ’15. Το έκαναν στη διαπραγμάτευση για την πρώτη αξιολόγηση, η οποία διήρκεσε 15 μήνες. 
 
Ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για μια συνολική πολιτική και οικονομική πρόταση. Πάνω σε αυτή τη βάση θα συζητήσει, θα εξηγήσει. Είναι σταθερός, είναι αξιόπιστος. Γνωρίζει και μπορεί. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που είναι αναξιόπιστος, αφερέγγυος, είπε ψέματα. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει». 
 
Τέλος, διείδε διάσταση θέσεων μεταξύ πρωθυπουργού και υπουργού Οικονομικών και απέρριψε κάθε ενδεχόμενο ψήφισης νέων μέτρων με αυξημένη πλειοψηφία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:15