search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:47
MENU CLOSE

Κορυφώνει την ένταση η Τουρκία – «Παράνομες οι ασκήσεις στα Ίμια»

03.02.2017 08:07
Προσβλητικός Τσαβούσογλου προς Δένδια: «Dear Niko, σταματήστε να ζητάτε βοήθεια από άλλους» - Media

Σε δήλωση για τις ελληνικές ασκήσεις που πραγματοποιηθήκαν χθες στην Κω προέβη ο εκπρόσωπος Τύπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χουσείν Μουφτούογλου.

Ο Μουφτούογλου αναφέρθηκε σε «μονομερή παραβίαση» παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου από την Ελλάδα αναφορικά με το ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και είπε πως η Τουρκία δεν θα διστάσει να « λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της».

Η δήλωση του Μουφτούογλου όπως τη μεταδίδει το τουρκικό ΥΠΕΞ:

«Σύμφωνα με τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ρίψη αλεξιπτωτιστών στο νησί της Κω.

Η Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947, προβλέπει τον αφοπλισμό και την απαγόρευση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας σε αυτά τα νησιά και κατ’επέκταση κάθε στρατιωτικό γυμνάσιο.  

Ως εκ τούτου η άσκηση της Ελλάδας αποτελεί μονομερή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο σε όξυνση των σχέσεων μας. Καλούνται [οι Έλληνες] να απέχουν από κινήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά. Εμείς, σύμφωνα με τα πολιτικά και νομικά μας δικαιώματα στην θάλασσα του Αιγαίου, δεν θα διστάσουμε να πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα μετά την παραβίαση αυτή»  

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:44