search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Ένας κόσμος χωρίς την Wall Street;

18.08.2011 23:45
Ένας κόσμος χωρίς την Wall Street; - Media

Ένα ασφαλές συμπέρασμα συνάγεται από αυτή την παγκόσμιας κλίμακας οικονομική κρίση: ότι όλα είναι στον αέρα. Κανείς (παρότι κόντευαν να μας πείσουν ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια – γιατί καμιά αλήθεια δεν λέ­νε…) δεν γνωρίζει εκ του ασφαλούς ούτε τι μέλει, αλλά ούτε και τι πρέπει γενέσθαι… Όλοι, ωστόσο, βιώνουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την ολοένα και αυξανόμενη αστάθεια του συστήματος, η οποία κάνει πολλούς να εικάζουν ότι βρισκόμαστε στο χείλος ενός οικονομικού Αρμαγεδώνα.

Francois Morin
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Σελ.: 210

Ένα ασφαλές συμπέρασμα συνάγεται από αυτή την παγκόσμιας κλίμακας οικονομική κρίση: ότι όλα είναι στον αέρα. Κανείς (παρότι κόντευαν να μας πείσουν ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια – γιατί καμιά αλήθεια δεν λέ­νε…) δεν γνωρίζει εκ του ασφαλούς ούτε τι μέλει, αλλά ούτε και τι πρέπει γενέσθαι… Όλοι, ωστόσο, βιώνουμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την ολοένα και αυξανόμενη αστάθεια του συστήματος, η οποία κάνει πολλούς να εικάζουν ότι βρισκόμαστε στο χείλος ενός οικονομικού Αρμαγεδώνα. Μία άποψη υποστηρίζει ότι η ανικανό­τητα των σημερινών παγκόσμιων ιθυνόντων είναι άνευ προηγουμένης και ότι τα αντανακλαστικά τους περιορίζονται στις οδηγίες χρήσης των οικονομικών εγχειριδίων τους τα οποία ξεπερνά εντυπωσιακά η ίδια η πραγματικότητα. Ωστόσο, παρά τις κατά καιρούς καθησυχαστικές τους διαβεβαιώσεις, το μέλλον διαγράφεται όλο και πιο ζοφερό – ενώ οι ελπίδες που χαρίζουν, δεν διαρκούν περισσότερο από μερικά εικοσιτετράωρα…Το βιβλίο αυτό, του καθηγητή Francois Morin, επιχειρεί να απαντήσει σε ερωτήματα που θέτουν κατά αμείλικτο και επιτακτικό τρόπο οι σύγχρονες εξελίξεις- οι οποίες μόνο καθησυχαστικές δεν είναι. Ωστόσο, δεν παραλείπει να τοποθετηθεί πάνω στις αναγκαίες εκείνες ερμηνείες που προσπαθούν να διαγνώσουν τις βασικές αιτίες της κρίσης. Το πιθανότερο είναι ότι μέσα σε αυτό το ρευστό περιβάλλον, οι αλλαγές που θα προκύψουν, θα αλλάξουν τη μορφή του κόσμου, έτσι όπως τη γνωρίζουμε έως τώρα. Εν αναμονή των αλλαγών αυτών, οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε από τώρα, με γνώμονα πάντα τις πολυάριθμες προσδοκίες του ανθρώπου, στο πλαίσιο της ζωής του, μέσα στην κοινωνία.

Ξενοφών Μπρουντζάκης [email protected]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:05