search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:34
MENU CLOSE

Συναγερμός στο Παρίσι : Ένοπλη επίθεση σε στρατιώτη στο Λούβρο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας (Photos – Videos)

03.02.2017 09:27
Συναγερμός στο Παρίσι : Ένοπλη επίθεση σε στρατιώτη στο Λούβρο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας  (Photos - Videos) - Media

Ένας Γάλλος στρατιώτης άνοιξε πυρ στο κέντρο του Παρισιού αφού δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο Καρουζέλ του Λούβρου. Ο άντρας κατευθύνθηκε προς τις δυνάμεις ασφαλείας του μουσείου και αποπειράθηκε να μπει σε αυτό. Τότε, ο στρατιώτης άνοιξε πυρ. Ο δράστης της επίθεσης είναι τραυματισμένος στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με την L’Express. 

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα l’Express, ο άντρας με το μαχαίρι φωναξε «ο Θεός είναι μεγάλος » (Alahu Akbar) πριν επιτεθεί στον στρατιώτη. Ο δράστης κρατούσε μια βαλίτσα  η οποία, όπως έγινε γνωστό απο τις γαλλικές Αρχές, η βαλίτσα του δράστη δεν περιείχε κάποιον εκρηκτικό. 

Η περιοχή γύρω από του μουσειο έχει εκκενωθεί, και το μουσείο του Λούβρου  έχει κλείσει. Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας σήμανε «κοκκινο συναγερμό» για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας της Γαλλίας.

Evénement grave de #sécurité publique en cours à #Paris quartier du #Louvre, priorité à l’intervention des forces de sécurité et de secours pic.twitter.com/PxTLacJk7a

— Ministère Intérieur (@Place_Beauvau) February 3, 2017

 

«Πρόκειται για μια επίθεση τρομοκρατικής φύσεως», δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάνρτ Καζνέφ. Αμέσως δόθηκε σήμα στην αστυνομία η οποία έσπευσε στον χώρο με 30 οχήματα, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στην περιοχή. 

Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ στις 6 Δεκεμβρίου η αστυνομία του Παρισιού είχε οργανώσει μια «άσκηση» εκκένωσης του Μουσείου του Λούβρου καθώς και άλλων 7 γειτονιών. Στην άσκηση είχε συμμετάσχει η αστυνομία και η πυροσβεστική της πόλης και ακριβώς γι αυτό τον λόγο όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας κινήθηκαν τόσο άμεσα στο μουσείο και ήξεραν ακριβώς πώς να ανταποκριθούν στο ζήτημα αυτό.

Ο κλοιός ασφαλείας της γαλλική αστυνομίας περιλάμβανε το Μουσείο του Λούβρου, το Καρουζέλ και τους κήπους του Μουσείου. 

Υπενθυμίζεται πως η Γαλλια βρίσκεται από τον Νοέμβριο του 2015 και κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ύστερα από την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Bataclan στέρησε τη ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα. Το περασμένο Ιούλιο ακόμα μια επίθεση σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, όταν φορτηγάκι παρέσυρε τους πολίτες που βρίσκονταν στον πεζόδρομο της πόλης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 11:33