search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:48
MENU CLOSE

Η Αντζελίνα Τζολί κατακρίνει το διάταγμα Τραμπ- Κάνει έκκληση για μια συμπονετική Αμερική

03.02.2017 10:48
Νέες περιπέτειες για την Ατζελίνα Τζολί: Ο γιος της φεύγει από το σπίτι της - Η κίνηση της ηθοποιού που τον εξαγρίωσε! - Media

Η ηθοποιός και υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ατζελίνα Τζολί δήλωσε ότι η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στο έδαφος των ΗΠΑ των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πλήττει τους ευάλωτους πρόσφυγες και μπορεί να πυροδοτήσει τον εξτρεμισμό.

Χωρίς να κατονομάσει ευθέως τον Τραμπ, η Τζολί, που είναι πρέσβειρα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, έγραψε σε άρθρο γνώμης στην εφημερίδα New York Times ότι η διάκριση λόγω θρησκείας είναι ένα «παιχνίδι με τη φωτιά».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός πρόσθεσε ότι ως μητέρα έξι παιδιών που «όλα τους γεννήθηκαν σε ξένους τόπους και είναι περήφανα που είναι αμερικανοί πολίτες» πιστεύει στην ανάγκη για την ασφάλεια του κράτους αλλά οι αποφάσεις πρέπει να «βασίζονται σε στοιχεία και όχι στον φόβο».

«Θέλω επίσης να ξέρω αν προσφυγόπουλα που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου θα έχουν πάντα μια ευκαιρία να υπερασπίσουν το αίτημά τους σε μια συμπονετική Αμερική. Και ότι μπορούμε να διαχειριζόμαστε την ασφάλειά μας χωρίς να διαγράφουμε πολίτες ολόκληρων χωρών -ακόμη και βρέφη- χαρακτηρίζοντάς τους επικίνδυνους να επισκεφτούν τη χώρα μας λόγω γεωγραφίας ή θρησκείας», έγραψε.

Διασημότητες του Χόλιγουντ χρησιμοποιούν την ακτινοβολία και την επιρροή τους για να αποδοκιμάσουν το διάταγμα που υπέγραψε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Τραμπ, το οποίο απαγορεύει την είσοδο στη χώρα για 90 ημέρες σε πολίτες από το Ιράν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Σομαλία, τη Συρία, το Σουδάν και την Υεμένη, ενώ αναστέλλει για 120 ημέρες το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων από τη Συρία. Η απόφαση προκάλεσε κατάπληξη όχι μόνο σε μουσουλμανικές χώρες, αλλά και σε συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Γερμανία και η Βρετανία, ακόμη και σε διπλωμάτες καριέρας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η 41 ετών Τζολί έχει λάβει τιμητικό ‘Οσκαρ για το ανθρωπιστικό της έργο. Πέρυσι επισκέφτηκε προσφυγικούς καταυλισμούς στον Λίβανο και στην Ελλάδα και συνάντησε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει πατρίδες τους για να σωθούν από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Η ηθοποιός προειδοποιεί ότι «υπονοώντας πως οι μουσουλμάνοι αξίζουν λιγότερης προστασίας, πυροδοτούμε τον εξτρεμισμό στο εξωτερικό».

Αυτό το άρθρο γνώμης είναι το πρώτο σχόλιο που κάνει δημόσια η Τζολί μετά την αίτηση διαζυγίου τον Σεπτέμβριο από τον σύζυγό της, επίσης ηθοποιό Μπραντ Πιτ. Το άλλοτε ζευγάρι, το πιο λαμπερό του Χόλιγουντ, έχει υιοθετήσει τρία παιδιά από την Καμπότζη, το Βιετνάμ και την Αιθιοπία και έχει τρία βιολογικά παιδιά που γεννήθηκαν στη Γαλλία και τη Ναμίμπια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:46