search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:41
MENU CLOSE

Η αλ Κάιντα ανακατέλαβε τρεις πόλεις στη νότια Υεμένη

03.02.2017 11:41
Υεμένη: Οι αντάρτες κήρυξαν την αυτονομία του νοτίου τμήματος της χώρας - Media

Μαχητές της αλ Κάιντα ανακατέλαβαν τρεις πόλεις στη νότια Υεμένη, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται σε πόλεμο τόσο με τους τζιχαντιστές όσο και με τους σιίτες αντάρτες Χούτι, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος και μια πηγή από τις φυλές.

Η είσοδος των τζιχαντιστών την Πέμπτη το βράδυ στη Λόντερ και τη Σάκρα της επαρχίας Αμπιάν διευκολύνθηκε από την απόσυρση του κυβερνητικού στρατού που διαμαρτυρόταν για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών του, δήλωσε ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Νωρίτερα χθες μαχητές της αλ Κάιντα ανακατέλαβαν την Άουαρ, ένα χωριό επίσης στην Αμπιάν, σύμφωνα με πηγές από τις φυλές.

«Οι δυνάμεις μας παραπονιούνται ότι έχουν έλλειψη σε μέσα, κυρίως όπλα, για να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Οι τζιχαντιστές έχουν αναπτυχθεί στη Λόντερ και τη Σάκρα, όπου έχουν στήσει οδοφράγματα και κατέστρεψαν τοποθετώντας εκρηκτικά δύο κτίρια των υπηρεσιών ασφαλείας, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Ο αραβικός συνασπισμός που μάχεται κατά των Χούτι στο πλευρό του κυβερνητικού στρατού από τον Μάρτιο του 2015 διεξήγαγε στη διάρκεια της νύχτας αεροπορικές επιδρομές εναντίον της αλ Κάιντα στη Λόντερ.

Πηγές από τις τοπικές φυλές εκφράζουν επίσης τον φόβο ότι οι τζιχαντιστές ενδέχεται να ανακαταλάβουν τη Ζίνζιμπαρ, πρωτεύουσα της επαρχίας Αμπιάν, απ’ όπου εκδιώχθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι από τον κυβερνητικό στρατό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:41