search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:43
MENU CLOSE

Αχτσιόγλου: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Παράλογες οι απαιτήσεις του ΔΝΤ

03.02.2017 12:17
Αχτσιόγλου: Το Eurogroup έστειλε σήμα σταθερότητας για την ελληνική οικονομία - Media

 

 

Την ώρα που στην Μάλτα Τσίπρας και Μέρκελ συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα αναγκαίες πρωτοβουλίες για να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο Φεβρουάριο η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στη Βουλή περιέγραφε τους «σκοπέλους» της διαπραγμάτευσης, τονίζοντας πως οι… καθυστερήσεις δεν συμφέρουν καμία πλευρά. 

«Η κυβέρνηση δεν θέλει καμία καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, τονίζοντας ότι «ο χρόνος είναι κρίσιμος και καμία πλευρά δεν συμφέρει». Όπως τόνισε η υπουργός Εργασίας «αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να ολοκληρωθεί και να κλείσει η αξιολόγηση. Θέση μας είναι ότι καμία καθυστέρηση δεν είναι προς το συμφέρον κανενός, και αυτή η θέση αποτυπώθηκε και από όλες τις πλευρές στο τελευταίο Eurogroup. Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε μάλιστα ως παράλογες τις απαιτήσεις του ΔΝΤ περί νομοθέτησης εκ των προτέρων. «Δεν υπάρχει οικονομική λογική για τη λήψη νέων μέτρων» σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας. 

Οι συλλογικές συμβάσεις με την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου στα προ μνημονίων επίπεδα, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος αποτελούν σύμφωνα με την Έφη Αχτσιόγλου τους τρεις «σκοπέλους» της διαπραγμάτευσης. Η υπουργός Εργασίας εμφανίστηκε ανυποχώρητη στο ζήτημα του lock out. «Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απαίτηση του ΔΝΤ για τη θεσμοθέτηση του lock out. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω εδώ» ανέφερε η υπουργός Εργασίας ενώ για τις ομαδικές απολύσεις τόνισε χρακτηριστικά: «Καμία υποχώρηση στις αρχές μας για τις ομαδικές απολύσεις γιατί αυτό θα σημάνει μαζική ανεργία». Και σημείωσε, ως λύση, ότι τις απολύσεις μπορεί να κρίνει το Εθνικό Συμβούλιο Εργασίας. Για τον συνδικαλιστικό νόμο η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι η συζήτηση του συγκεκριμένου ζητήματος θέλει προσοχή προκειμένου να μη θιγεί το συνδικαλιστικό δικαίωμα.  

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:43