search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:48
MENU CLOSE

Γιούνγκερ: Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

06.02.2017 07:58
Γιούνγκερ: Η Κομισιόν στηρίζει σθεναρά τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό  - Media

 Την πεποίθησή του ότι το Κυπριακό ζήτημα θα επιλυθεί σύντομα, διατυπώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με έγγραφη απάντησή του, στην επιστολή του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη και του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Τάκη Χατζηγεωργίου.

   Συγκεκριμένα, ο Ζαν-Κλόντ Γιούνκερ τονίζει την υποστήριξη της Κομισιόν στη διαπραγματευτική διαδικασία και δείχνει τον δρόμο για το αίσιο τέλος των διμερών διαπραγματεύσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγώ προσωπικά υποστηρίζουμε σθεναρά, πολιτικά και τεχνικά, τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηγετών των δύο κυπριακών κοινοτήτων για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και χαιρετίζουμε την πρόοδο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε αυτό το πλαίσιο, κατά τη διάσκεψη στη Γενεύη, αναφέρει χαρακτηριστικά

   Η επιστολή του Ζ. Κ. Γιούνκερ αποτελεί απάντηση σε πρόσφατη επιστολή των δύο ευρωβουλευτών με αφορμή την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων. Ειδικότερα, οι Δημήτρης Παπαδημούλης και Τάκης Χατζηγεωργίου είχαν ζητήσει από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενεργότερο ρόλο της ΕΕ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το Κυπριακό ζήτημα, πέρα από εθνικό, είναι ευρύτερα ευρωπαϊκό ζήτημα και επιπρόσθετα, η επίλυσή του θα συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε μια ιδιαιτέρως εύθραυστη γεωγραφική ζώνη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33