search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Πολιορκημένοι οι τζιχαντιστές στη Συρία-Σφοδρές μάχες για την κατάληψη της πόλης αλ Μπαμπ

06.02.2017 08:52
Επιστρέφει στις συνομιλίες της Αστάνα η ένοπλη αντιπολίτευση  - Media

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είναι πλέον εντελώς πολιορκημένοι στην πόλη αλ Μπαμπ, το τελευταίο τους προπύργιο στην επαρχία του Χαλεπιού στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με την υποστήριξη μαχητών της λιβανέζικής Χεζμπολάχ και των ρωσικών πληγμάτων, κατάφεραν να πολιορκήσουν εντελώς την αλ Μπαμπ και τα περίχωρά της» από τον νότο, ενώ οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι αντάρτες πολιορκούν ήδη από τα βόρεια, τα ανατολικά και από τα δυτικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, διευκρίνισε ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος «κατάφεραν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη μοναδική οδό που βρισκόταν στα χέρια του ΙΚ και η οποία συνδέει την πόλη με την υπόλοιπη Συρία».

Η προέλαση του συριακού στρατού σημειώνεται την ώρα που από τις 10 Δεκεμβρίου η αλ Μπαμπ είναι στόχος μιας ευρείας επίθεσης από τους Σύρους αντάρτες με την υποστήριξη τουρκικών στρατευμάτων στο πλαίσιο της επιχείρησης της Τουρκίας με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:02