search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:19
MENU CLOSE

Κόντρα ΕΡΤ – ΝΔ: «Πληρωμένα πιστόλια του Μαξίμου» – «Στοχοποίηση δημοσιογράφων»

06.02.2017 14:56
ΕΡΤ: Οδηγίες προς τους εργαζόμενους λόγω κορωνοϊού - Media

 

Απάντηση, με αφορμή τα όσα ελέχθησαν από τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης, καλεσμένο στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης “Πρωινή Ζώνη”, έβγαλε η ΕΡΤ επισημαίνοντας ότι: «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

Ο κ. Λαζαρίδης κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπομπής είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον της ΕΡΤ και των δημοσιογράφων, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Το comme-il-faut της Νέας Δημοκρατίας τελείωσε. Δεν θα μας υβρίζετε κύριε κι εμείς θα καθόμαστε να κοιτάμε, και για τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου».

Στις διευκρινήσεις που ζήτησαν οι δημοσιογράφοι από τον κ. Λαζαρίδη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ είπε: «Επειδή με προκαλείτε πρέπει να σας πω, χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων είχε χρόνο για την αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα, του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της ΝΔ, δεν είχε χρόνο για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αυτή είναι η ΕΡΤ», προσθέτοντας επίσης ότι «η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις στις οποίες προηγείται η ΝΔ και δίνει εκπομπή στην Κατερίνα Ακριβοπούλου που υβρίζει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

ΝΔ: Παραδίδουμε Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του αρχηγού της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που -ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους- επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση Λαζαρίδη βάλλει κατά της δημόσιας τηλεόρασης και ελευθεροτυπίας

«Η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Συγκεκριμένα, ο Μ. Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλλε ρεπορτάζ σχετικά με τα “πόθεν έσχες” της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη» προσθέτει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας «τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του Κ. Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν».

Λαζαρίδης: Βρίσκουν χρόνο να μεταδίδουν αθλιότητες, αλλά δεν βρίσκουν για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Επίθεση στην ΕΡΤ και μέσω Facebook, εξαπολύει για δεύτερη φορά ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης.

Στο λογαριασμό του στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την εξής ανάρτηση:

«Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή βρίσκει το χρόνο να μεταδίδει τις αθλιότητες των πληρωμένων πιστολιών του Μαξίμου εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν βρίσκει για το ταξιδάκι του κ. Τσίπρα στο Παρίσι με το κυβερνητικό αεροσκάφος.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που προηγείται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή δεν σέβεται – όπως η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της – τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ των κ. Ταγματάρχη – Τσακνή, αντίθετα, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους, επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες.

Με τις πράξεις αυτές η διοίκηση της ΕΡΤ στρέφεται απέναντι στον πλουραλισμό και την πολυφωνία. Ακολουθεί τα βήματα του αποτυχημένου υπουργού – καναλάρχη των βοσκοτοπίων κ. Παππά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:19