search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:17
MENU CLOSE

Le Figaro: L’Oreal και Ρότσιλντ επιβεβαιώνουν τις συναντήσεις με Τσίπρα στο Παρίσι

06.02.2017 15:40
WSJ: Οι τρεις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα - Media

 

Συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι επιβεβαίωσαν ότι είχαν εκπρόσωποι της L’Oreal και της Ρότσιλντ, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

Η L’Oreal χαρακτήρισε «ιδιωτική» τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ζαν-Πολ Αγκόν, ενώ δεν αναφέρθηκε στο τι συζητήθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Figaro.

Αναλυτικά, το δημοσίευμα από την ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα:

«Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα”. Το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα ανεπίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο. Και είναι η φύση της επένδυσης της L’Oreal που ιντριγκάρει. Αυτό, στην πραγματικότητα είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό.

Η L’Oreal επιβεβαιώνει μία συνάντηση στο Παρίσι ανάμεσα στον CEO Ζαν Πολ Αγκόν, ο οποίος μιλά τέλεια ελληνικά και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά διευκρινίζει ότι ήταν «ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν».

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Σύμφωνα με κάποιους, ο γαλλικός όμιλος μπορεί να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης με εκπροσώπους της Ρότσιλντ, όπως επιβεβαίωσε η επενδυτική τράπεζα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:17