search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:04
MENU CLOSE

Η συνεδρίαση – θρίλερ του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ

06.02.2017 16:35
«Ουδέν σχόλιον» από το ΔΝΤ για τις δηλώσεις Δραγασάκη - Θα «μιλήσει» τον Μάρτιο - Media

 

Σε θρίλερ διαρκείας μετατρέπεται το ζήτημα της συμμετοχής του ΔΝΤ -και με χρηματοδότηση- στο τρέχον ελληνικό πρόγραμμα.

Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ στην οποία θα συζητηθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ξεκίνησε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Μ.Ιγνατίου, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος θα καταθέσει και θα αναγνώσει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ δήλωση στην οποία θα αποτυπώνονται οι απόψεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Το κείμενο αυτό αν και διατυπωμένο σε διπλωματική γλώσσα», υπογραμμίζει ο κ. Ιγνατίου, «θα αναφέρεται στις ενστάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μια σειρά παρατηρήσεις που διατυπώνει η Ντέλια Βελκουλέσκου και οι συνεργάτες της στην έκθεση του άρθρου 4 και ειδικά σε ζητήματα που άπτονται των δημοσιονομικών, των εργασιακών και των μεταρρυθμίσεων. Παράλληλα, με αιχμηρό τρόπο θα αναδεικνύονται τα λάθη και οι παραλήψεις που έκανε το ΔΝΤ στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδος και θα σημειώνεται πως θα πρέπει να ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επαναληφτούν αυτά και στο μέλλον».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter την ανακοίνωση ότι το Συμβούλιο του ΔΝΤ απλώς θα εξετάσει την έκθεση για την Ελλάδα και ότι δεν πρόκειται να λάβει απόφαση τη Δευτέρα για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

 

Clarifying: IMF board to discuss review of Greece’s economy (Article IV) today. Decision on IMF potential future financing not on agenda

— Gerry Rice (@IMFSpokesperson) February 6, 2017

Αναλυτές εκτιμούν ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να προβεί σε οιαδήποτε ανακοίνωση περί της συμμετοχής του ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα προτού υπάρξει συνεννόηση με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, παρά τις πιέσεις που ασκούν οι Ευρωπαίοι και ιδίως το Βερολίνο.

Δεδομένων, μάλιστα, των ένθεν κακείθεν αντιρρήσεων που εκφράζονται και από την ελληνική κυβέρνηση (για τα νέα μέτρα που ζητά το Ταμείο), αλλά και από τους Ευρωπαίους (για τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους), φαίνεται ότι ο γόρδιος δεσμός παραμένει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:04