search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:33
MENU CLOSE

Νέα απίστευτη δήλωση Γιουνκέρ – Τι είπε για τη συνάντησή του με τον Αζέρο πρόεδρο

06.02.2017 18:42
Νέα απίστευτη δήλωση Γιουνκέρ - Τι είπε για τη συνάντησή του με τον Αζέρο πρόεδρο  - Media
 
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προσπάθεια του σήμερα να περιγράψει την δυσκολία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσει τις σχέσεις της με το Αζερμπαϊτζάν, επέλεξε να αστειευτεί εις βάρος του Αζέρου προέδρου.
 
«Σας ευχαριστώ, να έχετε μια ωραία μέρα», δήλωσε ο Γιούνκερ στους δημοσιογράφους στο τέλος συνέντευξης Τύπου. «Θα συναντήσω τώρα τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, οπότε το ευχάριστο κομμάτι της ημέρας τελείωσε».
 
Ο Αζέρος πρόεδρος Ιλχάμ Αλίγιεφ βρίσκεται στις Βρυξέλλες για συζητήσεις για την κατασκευή νέων αγωγών για την μεταφορά αζέρικου φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Το Μπακού επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση στην αγορά των 500 εκατομμυρίων καταναλωτών ενέργειας της ΕΕ και η Ένωση εμφανίζεται εξίσου πρόθυμη να μειώσει την εξάρτηση της από το ρωσικό αέριο.
 
Αλλά εντός της χώρας του ο Αλίγιεφ, που είναι πρόεδρος από το 2003, κατηγορείται για συγκεντρωτισμό, επιβολή αυστηρών περιορισμών στην ελευθερία της έκφρασης και μέτρων καταστολής των ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης.
 
Αζέροι αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν τον αστεϊσμό του Γιούνκερ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50