search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06
MENU CLOSE

Η απόλυτη ανατροπή: Καλπάζει στις δημοσκοπήσεις ο Σουλτς- Σταθερά 1 μονάδα μπροστά από τη Μέρκελ

07.02.2017 05:54
Γερμανία: Σε σταθερή πτώση οι Σοσιαλδημοκράτες  - Ανεβαίνει το ακροδεξιό AfD - Media

 

Δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Μάρτιν Σουλτς, οι Σοσιαλδημοκράτες προηγούνται της Χριστιανικής Ένωσης (CDU-CSU) της Άνγκελα Μέρκελ για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, σε εβδομαδιαία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Insa το SPD προηγείται πλέον κατά μία ποσοστιαία μονάδα των δύο χριστιανικών κομμάτων (CDU / CSU).

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Άγγελα Μέρκελ συγκεντρώνουν το 30% των εκλογικών προτιμήσεων, την ώρα που οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς (πλέον) προηγούνται με 31%.

Το κόμμα της Αριστεράς κερδίζει μια μονάδα (10%), αντιθέτως οι Πράσινοι απώλεσαν δύο μονάδες συγκεντρώνοντας μόλις 7%. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP και το δεξιό λαϊκιστικό AfD διατηρούν τα ποσοστά τους με 6% και 12% αντίστοιχα.

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης που φέρνει το κόμμα της να υστερεί του άμεσου ανταγωνιστή στις προσεχείς ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου, η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, στο περιθώριο κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρόεδρο του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ, απάντησε ότι πάντοτε λάμβανε σοβαρά υπόψη και επιδείκνυε σεβασμό στους σοσιαλδημοκράτες ανταγωνιστές της. «Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του Μάρτιν Σουλτς», σχολίασε η Άνγκελα Μέρκελ.

 

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:06