search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:30
MENU CLOSE

Βουλή: Τροπολογία για Πρόγραμμα δωρεάν σχολικών γευμάτων

07.02.2017 11:47
Αυτά τα φαγητά θα τρώνε οι μαθητές δημοτικού στο σχολείο (πίνακας) - Media

Την θέσπιση Προγράμματος για σχολικά γεύματα σε 10.000 μαθητές προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση. 

 

 

Την θέσπιση Προγράμματος για σχολικά γεύματα σε 10.000 μαθητές προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση. 

Ειδικότερα, θεσπίζεται Πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Σχολικά Γεύματα» για την εξυπηρέτηση των αναγκών σίτισης μαθητών σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, με την κατάρτιση δημόσιων συμβάσεων. Η ρύθμιση προβλέπει ότι για τους τρεις πρώτους μήνες, από την ψήφιση του νόμου, το πρόγραμμα θα υλοποιείται από συμβάσεις με απευθείας ανάθεση. Το πρώτο τρίμηνο η δαπάνη υπολογίζεται σε 875.000 ευρώ (10.000 μαθητές για γεύματα 35 σχολικών ημερών με κόστος 2,5 ευρώ το γεύμα). 

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σκοπός της προτεινόμενης ρύθμισης είναι «η ουσιαστική καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών» καθώς και η «εξυπηρέτηση διατροφικών αναγκών των παιδιών και η προστασία τους από τις πιο ακραίες συνέπειες της οικονομικής κρίσης». 

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας «Εθνικό Μητρώο Φορτοεκφορτωτών, Εθνικό Μητρώο Ιδιωτικών Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και άλλες διατάξεις», το οποίο συζητείται στην αρμοδια κοινοβουλευτική επιτροπή και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. 

 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:29