search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Βρετανία: Επιμένει η κυβέρνηση στο «σκληρό» Brexit – «Τελεσίγραφο» στο Κοινοβούλιο

07.02.2017 15:43
ΗΠΑ: Ξεκινούν οι εμπορικές συνομιλίες με την Βρετανία για τη μετά Brexit εποχή - «Σκληρό παζάρι» υπόσχεται ο Μπόρις Τζόνσον - Media
 
Η βρετανική κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί περαιτέρω με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν το κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμφωνία που θα προταθεί για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ντέιβιντ Τζόουνς.
 
Λίγο νωρίτερα ο Τζόουνς, που είναι αρμόδιος για το Brexit, είχε πει στους βουλευτές ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει την τελική συμφωνία πριν διεξαχθεί η αντίστοιχη συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
 
Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην περίπτωση που η συμφωνία απορριφθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, ο υφυπουργός απάντησε: «Δεν μπορώ να διανοηθεώ μεγαλύτερη ένδειξη αδυναμίας από το να στείλει το κοινοβούλιο την κυβέρνηση πίσω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να της πει ότι θέλουμε κι άλλες διαπραγματεύσεις… επομένως δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο».
 
Ο Τζόουνς πρόσθεσε επίσης ότι, αν η Βρετανία και η ΕΕ δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit μέσα στα δύο χρόνια που προβλέπονται από το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Βρετανία θα επιστρέψει στους κανονισμούς που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για το εμπόριο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 08:00