search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:27
MENU CLOSE

Απίστευτη καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ κρατά αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών

07.02.2017 16:39
ΝΔ: «Περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα» - Media
 
Σε απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΝΔ, με αφορμή την ηλεκτρονική εφαρμογή «Μητρώο Στελεχών», που λειτουργεί στην ιστοσελίδα της ΝΔ (http://ananeosi.nd.gr/main/).
 
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην συγκεκριμένη εφαρμογή, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται μέλη της ΝΔ «εμφανίζονται προσωπικά στοιχεία, όπως το εκλογικό τμήμα και η πλήρης ημερομηνία γέννησης».
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη ΝΔ «να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο στα εξής ερωτήματα:
 
  • Διατηρεί αρχείο προσωπικών δεδομένων των πολιτών;
  • Έχει ενημερώσει την αρμόδια Αρχή (Αρχή Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα) για τη διατήρηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων;
  • Κινείται εντός του πλαισίου του νόμου για τη διατήρηση, αποθήκευση, και διάδοση των προσωπικών δεδομένων;
 
Σε αντίθετη περίπτωση, πρόκειται για υποκλοπή δεδομένων, και καλούμε κάθε αρμόδια Αρχή να παρέμβει άμεσα».
 
Σημειώνεται ότι το θέμα το είχε πρωτοπαρουσιάσει το pressproject.gr, το οποίο ανέφερε ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα «δοκιμάσαμε τα δικά μας στοιχεία και μας βρήκαμε όλους εκεί. Με τον εκλογικό μας αριθμό και την πλήρη ημερομηνία γέννησής μας. Το μόνο που απαιτείται είναι το ονοματεπώνυμο μας. Επειδή όμως δεν θυμόμαστε να έχουμε γραφτεί στη ΝΔ έχουμε μια ερώτηση.
 
Έλαβε η ΝΔ άδεια από την ΑΠΔΠΧ να αναρτήσει δημόσια τα προσωπικά δεδομένα όλων των ελλήνων πολιτών αναρτώντας τους πλήρεις εκλογικούς καταλόγους; Έχει δικαίωμα ένα κόμμα να προβάλει ως μέρος του μητρώου στελεχών της όποιον θέλει χωρίς να τον έχει ρωτήσει;
 
Για την ουσιαστική αυτή ερώτηση ενημερώσαμε ήδη την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση».
 
Το pressproject.gr σημείωνε χαρακτηριστικά ότι «επειδή υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι η ΝΔ δεν κάνει τίποτα κακό με το να αναρτά τους εκλογικούς καταλόγους να σημειώσουμε τα εξής:
  • Η ανάρτηση δεν γινεται κάν με πρωτοκολλο ασφαλείας SSL (https)
  • Το αποτέλεσμα της πλήρους ημερομηνίας γέννησης αποτελεί κρίσιμο προσωπικό δεδομένο (το ΥΠΕΣ αναγράφει μόνο έτος)
  • Τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών βρίσκονται όντως στις βάσεις του κράτους το οποίο υποτίθεται ότι εγγυάται και για την ασφάλειά τους. Με ποιο δικαίωμα και υπό ποιες συνθήκες copyright έχουν μεταφερθεί αυτά τα δεδομένα;
  • Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων οι βάσεις δεδομένων έχουν ξεχωριστά δικαιώματα. Έχει γίνει επίσημη παράδοση αυτών των στοιχείων;
  • Αν υποθέσουμε ότι η φόρμα δεν χτυπάει κάποια τοπική βάση αλλά ζητάει τα στοιχεία από το ΥΠΕΣ, ποιά είναι η διαβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν αποθηκεύει τις αναζητήσεις;».
Μάλιστα, το ειδησεογραφικό site αποφάσισε να δοκιμάσει την πλήρη λειτουργία της ιστοσελίδας, εγγράφοντας ως μέλος της ΝΔ τον… πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10