26/04/2019 15:55:45

Αυτοί οι δρόμοι θα εκκενωθούν την Κυριακή για την εξουδετέρωση της βόμβας στη Θεσσαλονίκη (Χάρτες)

Αντίστροφη μέτρηση για την απομάκρυνση της βόμβας (Photos-Videos) - Media

 

Μετά από συνεδρίαση, αποφασίστηκε σε ποιες οδούς θα αναγκαστούν 60.000 κάτοικοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, για να εξουδετερωθεί με ασφάλεια η βόμβα αεροπορίας από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που εντοπίστηκε στο Κορδελιό.

 Στην εκκένωση και στην επιχείρηση, που συντονίζει η Περιφέρεια και η Βούλα Πατουλίδου, εμπλέκονται τρεις δήμοι, ο Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου, ο Δήμος Δέλτα και ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης.

Η εκκένωση θα έχει ακτίνα 2 χιλιομέτρων και η περιοχή έχει χωριστεί σε 4 ζώνες. Η πρώτη ζώνη είναι αυτή των 750 μέτρων, γύρω από το πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Μοναστηρίου 90, που βρέθηκε το βλήμα. 

Η δεύτερη ζώνη είναι στα 1.000 μέτρα, με φούξ χρώμα, η τρίτη στα 1.500 μέτρα με σομόν χρώμα και η τέταρτη στα 1900 μέτρα με κίτρινο χρώμα. 

Η εκκένωση θα γίνει στις 10 το πρωί και όσοι διαθέτουν δικό τους μέσο για να φύγουν από την περιοχή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, διαφορετικά θα μεταφερθούν σε σχολεία και γυμναστήρια, που έχουν ήδη επιλέξει οι δήμοι Ευόσμου - Κορδελιού, Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Δέλτα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε σε ποιές οδούς σταματάει η ακτίνα εκκένωσης:

 

 

 

 

 

 

Πηγή: seleo.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.