search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:43
MENU CLOSE

Σε παριζιάνικους ρυθμούς η Αθήνα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1955
9-2-2017
09.02.2017 04:00
pn0902paris.jpg

 

Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι κατέληξε σε μια επικοινωνιακή «κόλαση» και μια πολύ σκληρή πολιτική κόντρα. Η Ν.Δ. ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο το πρωθυπουργικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Πόλη του Φωτός για μια επίσκεψη που δεν είχε ανακοινωθεί.

Ωστόσο τα πυρά επέστρε­ψαν από το Μαξίμου προς το Μοσχάτο – και πάλι μέσω Παρισίων. Αυτή τη φορά με βάση το δημοσίευ­μα του κυριακάτικου «Documento» για ακίνητο της συζύγου του Κυριά­κου Μητσοτάκη στη γαλλική πρω­τεύουσα, αλλά και για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του αρχηγού της αξιω­ματικής αντιπολίτευσης.

Το θέμα με το ταξίδι του Τσίπρα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό α­εροσκάφος ανέδειξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο ο­ποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης πήγε στη γαλλική πρω­τεύουσα για… διακοπές αμέσως μετά τη σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισσαβώνα.

Το Μαξίμου απάντησε ότι στο Πα­ρίσι ο πρωθυπουργός έκανε στάση για λίγες ώρες έχοντας «συναντήσεις με τον πρόεδρο της L’ Oreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της ε­πενδυτικής τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προ­ετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυ­τικούς παράγοντες».

Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις καταγγελίες της Ν.Δ., έκανε λόγο για «αστειότητες», που πλέον «έχουν περάσει στο επίπεδο του παραληρή­ματος από την πλευρά της αξιωματι­κής αντιπολίτευσης».

Στην προσπάθειά της να «γεμίσει» την πολιτική αντιπαράθεση, η «γαλά­ζια» παράταξη κρατάει το θέμα του πρωθυπουργικού «μυστικού» ταξι­διού στο Παρίσι στην κορυφή της πολιτικής ατζέντας. Σε κοινοβουλευ­τικό επίπεδο με την κατάθεση ερω­τήσεων από τον Γεωργιάδη τόσο για το ταξίδι Τσίπρα όσο και ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου περί συμ­φωνίας του ΟΔΔΗΧ με την τράπεζα Rothschild.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας υποστή­ριξε πως υπάρχει «σκιά σε όλο αυτό» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «ταξίδεψε στα μουλωχτά στο Πα­ρίσι» σημειώνοντας: «Γιατί ένας πρω­θυπουργός δεν ανακοινώνει για πρώ­τη φορά το ταξίδι του; Ποια είναι η στόχευση;».

Το πόθεν έσχες

Ωστόσο το… Παρίσι παραμένει το κεντρικό στοιχείο στον καμβά της σκληρής πολιτικής αντιπαράθε­σης μεταξύ κυβέρνησης και αξιω­ματικής αντιπολίτευσης. Με αφορ­μή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Μητσοτάκη υπογραμ­μίζοντας ότι ο «γαλάζιος» αρχηγός «κρύβει το πόθεν έσχες της συζύγου του, λες και πρόκειται για προσωπικό δεδομένο, ενώ είναι εκ του νόμου υ­ποχρέωσή του να το καταθέσει».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για το ζήτημα των πόθεν έσχες του Μη­τσοτάκη και το ακίνητο της συζύγου του στην Πόλη του Φωτός, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπο­λίτευσης να απαντήσει σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα:

– Γιατί δεν έχει καταθέσει μέχρι σήμερα το πόθεν έσχες της συζύγου του;

– Πόσο κόστισε το ακίνητο στο Πα­ρίσι;

– Από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά του;

– Είναι αλήθεια ότι η σύζυγός του έ­χει ή είχε κοινή εταιρεία με τον Σταύ­ρο Παπασταύρου, που κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή;

Όπως ανέφερε ο Τζανακόπουλος, δεν πρόκειται για προσωπικά δεδο­μένα του Μητσοτάκη, αλλά είναι υ­πόχρεος για τη δη μοσιοποίησή τους, καθώς είναι δημό­σιο πρόσωπο, βουλευτής και πρώην υ­πουργός, τονί­ζοντας πως σε σχέ­ση με τα συγκεκριμέ­να ζητήματα το βιογραφικό του προέδρου της Ν.Δ. είναι πολύ βεβαρημένο και υ πενθύμισε τις υποθέσεις Siemens και «Κήρυκα»

Χανίων.

Η απάντηση

«Κάποιοι προτίμησαν να σπαταλήσουν τα αποθέματα της δημοσιογραφικής τους αξιοπιστίας αρδεύοντας την πολιτική ιδιοτέλεια και σκοπιμότητα. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη αποτελεί ηθικό μονόδρομο για την προάσπιση της τρωθείσης τιμής και υπόληψής μου» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε γραπτή της δήλωση η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και καταλήγοντας σημειώνει: «Εύχομαι – ολόψυχα – η σύζυγος του νυν πρωθυπουργού να μην βρεθεί ποτέ στη θέση μου και να δεχθεί τόνους μοχθηρής συκοφαντίας, όπως εγώ, επειδή τυγχάνει να είμαι σύζυγος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Απαντώντας στα πυρά που δέχονται τόσο η ίδια όσο και ο αρχηγός της Ν.Δ. σημειώνει πως «ο σύζυγός μου και εγώ λειτουργήσαμε απόλυτα σύμφωνα με το γράμμα του νόμου». Για την απόκτηση του ακινήτου στο Παρίσι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αναφέρει πως «το έτος 2006 η εταιρεία SCI Personal Ventures, ευρωπαϊκού δικαίου νομική οντότητα, στην οποία συμμετέχω με ιδία κεφάλαια, η προέλευση των οποίων δικαιολογείται πλήρως από τις κατατεθειμένες φορολογικές δηλώσεις μου, αγόρασε ένα ακίνητο 92 τ.μ. στο Παρίσι. Προς το σκοπό αυτό η εταιρεία έλαβε δάνειο διάρκειας 25 ετών νομίμως και διαφανώς από την τράπεζα GE Money Bank».

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 2006 είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την υφιστάμενη διάσταση, ενώ το 2008 κατέθεσαν αίτηση συναινετικού διαζυγίου.

«Στη δήλωση Πόθεν Έσχες, που θα υποβάλει ο άντρας μου από τη στιγμή που η οικογένειά μας ενώθηκε ξανά, εκεί θα φαίνονται όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία, όπως συνέβαινε με απόλυτη ακρίβεια και στο παρελθόν.

Προς αποφυγή παρερμηνειών, γιατί από το 2015 μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί το”κοινό“ Πόθεν Έσχες, πρέπει να διευκρινιστεί ότι αυτό οφείλεται στο άρθρο 66 του Ν. 4409/16, το άρθρο 20 του Ν. 4425/16 και το άρθρο 3 του ν. 4448/17, που παρατείνουν την προθεσμία υποβολής Πόθεν Έσχες για τις 13.4.2017 (όλοι νόμοι της παρούσας κυβέρνησης). Αυτονοήτως πλέον καταθέτουμε και κοινή φορολογική δήλωση», αναφέρει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:39