search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:27
MENU CLOSE

Αποσύρθηκε άρον άρον η τροπολογία για τα αναδρομικά των αποσπασμένων εκπαιδευτικών

09.02.2017 11:58
Αποσύρθηκε άρον άρον η τροπολογία για τα αναδρομικά των αποσπασμένων εκπαιδευτικών - Media

 

 

Απέσυρε την τροπολογία η οποία προέβλεπε την αναδρομική καταβολή υπερωριών και οδοιπορικών σε εκπαιδευτικούς δημοτικών σχολείων για την περιόδο 2014-2015, συμπεριλαμβανομένων όσων εργάζονται σε βουλευτικά γραφεία, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη. 

Η ρύθμιση είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα με τη διαδικασία του επείγοντος. Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει συνολική ρύθμιση για τα δεδουλευμένα των εκπαιδευτικών που έχουν αποσπαστεί σε άλλες θέσεις σε άλλο νομοσχέδιο. Η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, και απέσυρε σήμερα, είχε προκαλέσει κατά την χθεσινή ημέρα αντιδράσεις. 

Το Ποτάμι έκανε λόγο για «παλαιοκομματικού κατεστημένου» πρακτικές. «Μπορεί επιμελώς και επανειλημμένα παρά τις συνεχείς ερωτήσεις μας από τον Αύγουστο του 2016 μέχρι και πρόσφατα, να “ξεχνούν” να μας απαντήσουν πόσους εκπαιδευτικούς εκτός τάξης απασχολεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, τόσο στο ίδιο το κόμμα όσο και στα πολιτικά γραφεία Υπουργών και βουλευτών. Ωστόσο δεν “ξεχνούν” να φέρνουν τροπολογία στη Βουλή για να πληρώσουν τις υπερωρίες των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα βουλευτικά τους γραφεία. Και βέβαια η τροπολογία είναι βουλευτική για να μην ξέρει κανείς πόση είναι η επιπλέον δαπάνη για το κράτος. Εύγε!», τόνισαν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση τους οι βουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03