search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 15:35
MENU CLOSE

Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών» (Photos)

09.02.2017 14:38
Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών» (Photos) - Media

 

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνύμου τελέστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του «Κέντρου Συμπαραστάσεως Παλιννοστούντων και Μεταναστών – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων».

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο οποίος είναι Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Διευθυντής του Κέντρου Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Συμεωνίδης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ ο κ. Φίλιπ Ντεκλέρ, εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής κ. Χάρης Κονιδάρης, η Διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας της Αρχιεπισκοπής κ. Μαίρη Πίνη, κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του Κέντρου.

Την ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιλίου, ο οποίος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Κέντρου και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Μπαλάφας και ο κ. Ντεκλέρ.

Ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το έργο του Κέντρου λέγοντας πως «ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που βρίσκεται στην ξενιτειά και έχουν προβλήματα. Είναι μια υπηρεσία που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια. Επομένως έχουμε μία εμπειρία. Υπάρχει, όμως, μία διαφορά. Τότε που ξεκίνησε αυτή η υπηρεσία ήταν για να εξυπηρετήσει τους Έλληνες μετανάστες. Αυτούς που είχαν πάει στην Γερμανία και μετά επέστρεφαν στην Ελλάδα και αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα. Σήμερα αυτά τα προβλήματα είναι λίγα, αλλά υπάρχουν. Υπάρχουν, όμως, τα ίδια προβλήματα για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Έτσι αυτό το γραφείο έχει αγκαλιάσει και αυτούς τους ανθρώπους».

Ευχαρίστησε, ωστόσο, όσους εργάζονται και προσφέρουν στο Κέντρο και ευχήθηκε τα προβλήματα να γίνονται όλο και λιγότερα.

Πηγή: romfea.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:52