19/09/2019 00:42:51
14.12.2009

Κύμα διαδηλώσεων και συλλήψεων στην Κοπεγχάγη

 Κύμα διαδηλώσεων και συλλήψεων στην Κοπεγχάγη - Media

 

Καθοριστική και αυτή η εβδομάδα για το κλίμα στην Κοπεγχάγη  που χαρακτηρίστηκε από μαζικές διαδηλώσεις .

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της δανικής πρωτεύουσας, απαιτώντας δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της παγκόσμιας θέρμανσης με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές-ρεκόρ.

Εννιακόσια εξήντα οκτώ άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμης σε διάφορες επεμβάσεις της αστυνομίας.
Περίπου 150 αφέθηκαν ελεύθεροι αργότερα  μετά την ανάκριση.         Σύμφωνα με την αστυνομία οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες είναι αλλοδαποί. Περίπου 400 ήταν μέλη "των Μαύρων Μπλοκ", κάποιων   αυτόνομων  μικρων ομάδων  από τη Βόρεια Ευρώπη που είχαν εμφανιστεί και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο, τον Απρίλιο.

"Τα μέλη των Μαύρων Μπλόκ εντοπίστηκαν  να μαζεύουν πέτρες από το λιθόστρωτο τις οποίες στη συνέχεια πέταξαν κοντά στο παλιό Χρηματιστήριο και μετά σε πολλά παράθυρα του Υπουργείου Εξωτερικών και στην πρόσοψη μιας τράπεζας", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ οι Αρχές της Δανίας  δέχονται κύμα επικρίσεων από οργανώσεις ακτιβιστών για σκληρές τακτικές.

Ο Μελ Έβαν από την οργάνωση Climate Justice Action δήλωσε στο BBC ότι οι διαδηλωτές κρατήθηκαν για ώρες κάτω από συνθήκες ψύχους χωρίς ιατρική μέριμνα, νερό ή δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.