search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:26
MENU CLOSE

Ολοκληρώθηκε το μίνι Eurogroup για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες

10.02.2017 16:58
Οι απαιτήσεις ΔΝΤ για το 2019 απομακρύνουν την τεχνική συμφωνία στη Μάλτα-Κάναμε πρόοδο, λέει ο Ντάισελμπλουμ - Media

 

Σε καλό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσκαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.

Με στόχο την επίτευξη μίας «βιώσιμης κοινωνικά συμφωνίας» έως το Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής στο κτίριο Justus Lipsius του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και των εκπροσώπων των θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ESM και ΔΝΤ).

 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Ελλάδα προσήλθε στη συνάντηση με τις γνωστές θέσεις της και με βασικό όπλο τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2016 και τους πρώτους μήνες του 2017 και έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για μία «βιώσιμη κοινωνικά συμφωνία». Οι ίδιες πηγές σημείωσαν ότι όλοι δουλεύουν με χρονικό ορίζοντα την 20ή Φεβρουαρίου.

 Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά των θεσμών, από τον ESM ο επικεφαλής, Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Νικόλα Τζαμαρόλι, από την ΕΚΤ ο Μπενουά Κερέ, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή της ΓΓ Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Μάρκο Μπούτι και τον επικεφαλής του κουαρτέου, Ντέκλαν Κοστέλο. Από πλευράς του ΔΝΤ, παρόντες ήταν ο Πολ Τόμσεν και η Ντέλια Βελκουλέσκου.

Ντάισελμπλουμ: «Ουσιαστική πρόοδος» στη συνάντηση της Παρασκευής

«Ουσιαστική πρόοδος» σημειώθηκε στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου την Παρασκευή με τους επικεφαλής των θεσμών, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Eurogroup στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους επικεφαλής των θεσμών για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης. Υπάρχει σαφής κατανόηση ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.

Σήμερα σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και είμαστε κοντά στην εξεύρεση ενός κοινού τόπου για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Θα αποτιμήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:26