search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39
MENU CLOSE

Η Λίβερπουλ απαγόρευσε στη Sun να μπαίνει στο Άνφιλντ

10.02.2017 17:35
Το βίντεο που ξεσήκωσε κατακραυγή στην Αγγλία: Τρεις άνδρες κλωτσάνε στο κεφάλι άστεγο, που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο (Video) - Media
 
Η Λίβερπουλ απαγόρευσε στη βρετανική εφημερίδα Sun να καλύπτει με δημοσιογράφους της τους αγώνες της ομάδας στην έδρα της στο Άνφιλντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.
 
Η απαγόρευση σημαίνει ότι οι δημοσιογράφοι της Sun δεν θα έχουν δικαίωμα εισόδου στο γήπεδο, πρόσβασης στις συνεντεύξεις του προπονητή και των παικτών, και άλλες δραστηριότητες της ομάδας.
 
Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη από την ομάδα μετά από συνάντηση με συγγενείς των θυμάτων του Χίλσμπορο, το 1989, όπου είχαν ποδοπατηθεί μέχρι θανάτου 96 οπαδοί της ομάδας.
 
Η έχθρα των οπαδών της Λίβερπουλ με τη Sun άρχισε τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία, όταν η εφημερίδα, με πρωτοσέλιδο «Η Αλήθεια», έγραψε ότι οπαδοί έκλεβαν τα πορτοφόλια από νεκρούς, ουρούσαν πάνω σε θύματα και χτύπησαν αστυνομικό.
Τα στοιχεία αυτά, που αποδίδονταν σε ανώνυμη αστυνομική πηγή, αποδείχθηκαν ψευδή, ενώ 27 χρόνια αργότερα, μετά από αγωνιώδη προσπάθεια των συγγενών των θυμάτων, η βρετανική δικαιοσύνη απέδωσε την ευθύνη για την τραγωδία στην αστυνομία και διαπίστωσε προσπάθεια συγκάλυψης των υπαιτίων.
 
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, που έγινε δεκτή πανηγυρικά από όλα τα βρετανικά ΜΜΕ, οι μόνες εφημερίδες που δεν την είχαν στο πρωτοσέλιδό τους ήταν η Sun και οι Times, αναζωπυρώνοντας την αντιπαλότητα με τους οπαδούς της Λίβερπουλ.
 
Η Sun αντέδρασε στην απόφαση λέγοντας ότι έχει μετανοήσει για το άθλιο και ψευδές ρεπορτάζ της και ότι ελπίζει η Λίβερπουλ να αναθεωρήσει την απόφασή της, ωστόσο, η συγνώμη δεν έχει γίνει δεκτή από τις οικογένειες των θυμάτων και τους οπαδούς της ομάδας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:36