search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46
MENU CLOSE

Ρωσικά μαχητικά χρησιμοποιούν τον ιρανικό εναέριο χώρο για να χτυπήσουν το ISIS στη Συρία

11.02.2017 10:57
Τουρκικές προκλήσεις Παραμονή Χριστουγέννων - Νέα υπερπτήση πάνω από τη νήσο Ρω - Media

Τα ρωσικά βομβαρδιστικά εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον εναέριο χώρο του Ιράν στις επιχειρήσεις που διεξάγουν στη Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο ναύαρχος Αλί Σαμχανί, ο Ιρανός συντονιστής των πολιτικών και στρατιωτικών ενεργειών με τη Ρωσία και τη Συρία.

Τον Αύγουστο του 2016 τα ρωσικά μαχητικά χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά μια ιρανική στρατιωτική βάση, στα δυτικά της χώρας, προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση σε θέσεις των τζιχαντιστών στη Συρία. Τα βομβαρδιστικά αυτά “χρησιμοποιούν τον ιρανικό εναέριο χώρο και αυτό συνεχίζεται επειδή έχουμε μια στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία» είπε ο Σαμχανί που είναι και γραμματέας στο Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Αφσαλείας της χώρας του.

«Στις πρόσφατες περιπτώσεις τα ρωσικά βομβαρδιστικά δεν χρειάστηκαν ανεφοδιασμό» στο έδαφος, πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Το Ιράν και η Ρωσία συνεργάζονται στενά στη Συρία και στηρίζουν, πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η Τεχεράνη στέλνει επίσης «στρατιωτικούς συμβούλους» και «εθελοντές» για να πολεμήσουν μαζί με τον συριακό στρατό ενάντια στους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:46