search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:31
MENU CLOSE

Σχεδιαστές μόδας vs Τραμπ, με εσώρουχα «f..k your wall» (Photos)

11.02.2017 13:27
Πίσω στο μεσαίωνα: Με παιδόφιλους συνέκρινε τους γκέι ο πρόεδρος της ουγγρικής Βουλής - Media

 

Πολιτικά μηνύματα έστειλαν πολλοί σχεδιαστές κατά την παρουσίαση των κολεξιόν τους στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Οι δημιουργοί προτίμησαν να μη μείνουν εκτός επικαιρότητας και κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν με το δικό τους τρόπο την αντίθεσή τους στις πράξεις και τα σχέδια του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο οίκος Κάλβιν Κλάιν έντυσε μουσικά την επίδειξη μόδας με το τραγούδι «This is not America» του Ντέιβιντ Μπάουι, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα σχετικά με τη δημιουργία τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και το προεδρικό διάταγμα για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από επτά μουσουλμανινκές χώρες.

Ο σχεδιαστής του Κάλβιν Κλάιν, είναι ο Ραφ Σίμονς, Βέλγος στην καταγωγή, ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κολεξιόν του είναι «για την ενότητα, την αποδοχή και τη διαφορετικότητα, στοιχεία με τα οποία είναι δομημένη η ίδια η Αμερική». Μάλιστα, μοιράστηκαν σε όλους τους καλεσμένους της επίδειξης μόδας του Κάλβιν Κλάιν άσπρα φουλάρια, τα οποία συνοδεύονταν από ένα σημείωμα που έγραφε: «Ενότητα, διαφορετικότητα, αποδοχή, ελπίδα. Παρακαλείσθε να φορέσετε το άσπρο φουλάρι για να διαδοθεί το μήνυμα». To ίδιο φουλάρι κρατούσαν πριν λίγες μέρες και τα μοντέλα του Τόμι Χίλφινγκερ όταν έκαναν πασαρέλα.

 

Ο οίκος Creatures of Comfort παρουσίασε μπλούζα που ανέγραφε «We are all human beings» (Είμαστε όλοι άνθρωποι», ενώ το πιο ηχηρό και προκλητικό μήνυμα εναντίον του Τραμπ κατάφερε ο οίκος LRS Studio. Ο επικεφαλής σχεδιαστής του συγκεκριμένου οίκου μόδας, Ραούλ Σολίς, παρουσίασε εσώρουχα τα οποία έγραφαν στο πίσω μέρος «Fuck your wall» και «no ban, no wall». Ο Σολίς, μεξικανός στην καταγωγή, ανέφερε ότι ήταν αδύνατο να μην περάσει πολιτικά μηνύματα στη νέα του κολεξιόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27