search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:51
MENU CLOSE

Λίβυοι κομάντος εκπαιδεύονται από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ στην Κρήτη – Στόχος να εμποδίσουν τις προσφυγικές ροές

13.02.2017 07:17
Ο «κρυφός» πόλεμος μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής - Media

 

Ομάδα κομάντος από τη Λιβύη εκπαιδεύεται αυτό το διάστημα στην Κρήτη με σκοπό να αναλάβει την ευθύνη να αποτρέψει κύμα μετανάστευσης από τη χώρα  προς την Ευρώπη, μέσω της Κρήτης

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το κρητικό μέσο ενημέρωσης «candianews.gr», το οποίο επικαλείται διεθνή πρακτορεία ενημέρωσης όπως το Sputnik και τοReuters, η εκπαίδευση γίνεται στη νατοϊκή βάση της Σούδας, με την ευθύνη των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και μάλιστα πρόκειται για 20 στελέχη της ακτοφυλακής, που θα αναλάβουν επικεφαλής της επιχείρησης.

Ήδη στην ΕΕ υπάρχει η εκτίμηση ότι το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν προς την Ευρώπη χιλιάδες Λίβυοι πολίτες, προσεγγίζοντας πρώτα την Κρήτη, πιο πρόσφορο σταθμό να φτάσουν προς τη Γηραιά Ήπειρο, και δευτερευόντως την Ιταλία.

Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα Λίβυων που περνά από τη Σούδα, καθώς άλλα 80 στελέχη της ακτοφυλακής είχαν εκπαιδευτεί στο νησί το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα καθηγητή, Βασίλη Καππη, ειδικού στα θέματα ασφαλείας και διεθνών σχέσεων, ο οποίος διδάσκει σε βρετανικό πανεπιστήμιο, η εκπαίδευση των Λίβυων γίνεται στη Σούδα όπου υπάρχουν εξειδικευμένο προσωπικό και μέσα. Ο ίδιος θεωρεί ότι η νέα προσέγγιση της ΕΕ να βοηθηθεί η Λιβύη ώστε να μην περάσουν από τη χώρα προς την Ευρώπη Λίβυοι μετανάστες, δείχνει ότι η προσπάθεια είναι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στον ίδιο τον τόπο που υπάρχει, πριν επεκταθεί.

 

Πηγή: candianews.gr

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15