search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:42
MENU CLOSE

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στη Ρουμανία – «Κλέφτες, παραιτηθείτε!» (Photos)

13.02.2017 08:00
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στη Ρουμανία - «Κλέφτες, παραιτηθείτε!» (Photos) - Media

 

Συνεχίζονται για 13η μέρα οι μαζικές διαδηλώσεις στη Ρουμανία όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και κατέβηκαν στους δρόμους του Βουκουρεστίου καλώντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί με την κατηγορία πως επιχειρεί να αποδυναμώσει τους νόμους κατά της διαφθοράς.

«Κλέφτες, παραιτηθείτε!», φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά στην έδρα της κυβέρνησης χθες βράδυ. Και με το φως απ’ τα κινητά τους τηλέφωνα και χρωματιστά χαρτιά πρόβαλλαν τα χρώματα της σημαίας της Ρουμανίας, μπλε, κίτρινο και κόκκινο.


Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 50.000 πολίτες, ενώ άλλοι 20.000 βγήκαν στους δρόμους άλλων μεγαλουπόλεων, καθιστώντας έτσι τις κινητοποιήσεις στη χώρα ως τις πιο μεγάλες μετά την πτώση του κουμμουνισμού.

«Θέλουμε να δείξουμε την κόκκινη κάρτα στην κυβέρνηση», είπε ο 33χρονος επιχειρηματίας Άντριαν Τοφάν.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και χθες μολονότι η κυβέρνηση έκανε πίσω στο σχεδιαζόμενο αμφιλεγόμενο διάταγμα που προέβλεπε ότι υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας και διαφθοράς θα διώκονται ποινικά μόνον εφόσον τα εμπλεκόμενα ποσά υπερβαίνουν τα 44.000 ευρώ.

«Θέλουμε να φύγει αυτή η κυβέρνηση, Δεν την εμπιστευόμαστε. Θέλουν να μας γυρίσουν πίσω», συμπλήρωσε ένας άλλος διαδηλωτής, ο γιατρός Μπόγκνταν Μολντόβαν.

 


Η Ρουμανία εντάχθηκε στην Ε.Ε. το 2007 και τα τελευταία χρόνια έχει εντείνει τη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς. Μάλιστα έχει συστήσει ειδικό σώμα πάταξης της διαφθοράς, το οποίο με τη συνδρομή ειδικά αποσπασμένου εισαγγελέα, έχει καταφέρει να καταδικάσει αρκετούς υπουργούς και ανώτερος κυβερνητικούς αξιωματούχους.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:42