search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58
MENU CLOSE

Με αιχμές για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη

13.02.2017 13:59
Με αιχμές για καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη - Media
 
Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ ανάμεσα στη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στο Βερολίνο. Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η οικονομία, το προσφυγικό, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του CDU στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
 
Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε στην κ. Μέρκελ τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία δίνοντας έμφαση στην ανεργία και τη φτώχεια και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών.
 
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμηση πως οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της αξιολόγησης οδηγούν τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις, ενώ μετέφερε τις σκέψεις του για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ σε όλους τους τομείς, όπως στη δημόσια διοίκηση, την παιδεία και τη δικαιοσύνη. Όπως είπε μάλιστα η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση.
 
Στη συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και το θέμα του προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητώντας πολιτική αλλά και υλική στήριξη από το Βερολίνο, ωστόσο, αναγνώρισε ότι έχουν υπάρξει καθυστερήσεις σε όσα θα έπρεπε να γίνουν. 
 
Κυριάκος Μητσοτάκης και Άνγκελα Μέρκελ συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για 20 λεπτά, ενώ ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή συνεργατών των δύο πλευρών. Το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί με βουλευτές του CDU στο γερμανικό κοινοβούλιο.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:56