search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:22
MENU CLOSE

Πακιστάν: Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο – «Άχρηστη και αισχρή» η μέρα για τους ερωτευμένους

13.02.2017 18:37
Πακιστάν: Απαγορεύονται οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Βαλεντίνο – «Άχρηστη και αισχρή» η μέρα για τους ερωτευμένους - Media

 

Ένα δικαστήριο στο Πακιστάν απαγόρευσε τη Δευτέρα τις δημόσιες εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ για τον εορτασμό της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, μια γιορτή που πολλοί πολίτες της συντηρητικής μουσουλμανικής χώρας θεωρούν χυδαία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ εξέδωσε αυτή την απόφαση έπειτα από κατάθεση προσφυγής η οποία υπογράμμιζε ότι «υπό το πρόσχημα του εορτασμού του έρωτα η γιορτή αυτή επί της ουσίας προάγει την ανηθικότητα, την προβολή γυμνού και τη βλασφημία, ενώ στρέφεται ενάντια στις πλούσιες παραδόσεις και αξίες μας».

Στην ετυμηγορία του, την οποία χαιρέτισαν τα ισλαμιστικά κόμματα, το δικαστήριο διέταξε τον Τύπο, τους τηλεοπικούς σταθμούς και όλα τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν να προωθούν την ημέρα των ερωτευμένων σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των γάμων είναι αποτέλεσμα συνοικεσίων.

Η δικαστική απόφαση δεν εμπόδισε όμως τα εστιατόρια στην πρωτεύουσα να συνεχίσουν να στέλνουν μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα για την προώθηση προσφορών τους για την αυριανή ημέρα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν πιο διακριτικές στις περισσότερες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι συντηρητικοί, όπως στην Πεσαβάρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Κιμπέρ-Παχτούνχβα.

Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μια γιορτή ιδιαιτέρα δημοφιλής ανάμεσα στους νέους, θεωρείται από πολλούς πακιστανούς μια κακόγουστη γιορτή.

Τον περασμένο χρόνο, ο Πακιστανός πρόεδρος Μαμνούν Χουσαΐν κάλεσε την νεολαία της χώρας να μην συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, τονίζοντας ότι επουδενί αυτή δεν συνδέεται με τον πολιτισμό της χώρας.

Η κυβέρνηση της Κιμπέρ-Πανχτούνχβα ενέκρινε ένα ψήφισμα για την απαγόρευση της γιορτής των ερωτευμένων, χαρακτηρίζοντας την «άχρηστη και αισχρή».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:21