search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Κινδύνους μπορεί να κρύβει η δίαιτα χωρίς γλουτένη – Δείτε γιατί

14.02.2017 17:20
Προσοχή: Κινδυνεύουν από διαβήτη όσοι ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη - Media

 

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί σημαντικά τα προϊόντα διατροφής που δεν περιέχουν γλουτένη, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές -είτε πάσχουν από δυσανεξία στη συγκεκριμένη πρωτεΐνη είτε όχι- δείχνουν να τα προτιμούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, η οποία επικαλείται μελέτη του Πανεπιστημίου του Ιλινόι στο Σικάγο, η δίαιτα με προϊόντα χωρίς γλουτένη μπορεί να κρύβει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλεύρι από σιτάρι στα προϊόντα αυτά συνήθως υποκαθίσταται με αλεύρι από ρύζι, το οποίο περιέχει περίπου δέκα φορές περισσότερο αρσενικό από τα υπόλοιπα αγρωστώδη λόγω του τρόπου καλλιέργειάς του.

Στην ίδια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι καταναλωτές προϊόντων χωρίς γλουτένη παρουσίαζαν σημαντικά μεγαλύτερη ποσότητα υδραργύρου στο σώμα τους, από αυτούς που καταναλώνουν προϊόντα με γλουτένη.

Πάντως, οι επικεφαλής της έρευνας σημειώνουν ότι, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα ευρήματα δείχνουν συσχέτιση της κατανάλωσης προϊόντων χωρίς γλουτένη και αυξημένων συγκεντρώσεων των τοξικών αυτών ουσιών, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01