search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Είναι δειλοί, αν τολμούν ας στήσουν Ειδικό Δικαστήριο μόνο για μένα (Video)

14.02.2017 19:18
Οργισμένη δήλωση Βαρουφάκη για τη συμφωνία: Η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για ακόμα χειρότερα από τον Σόιμπλε - Media
 
Το γάντι πετά στην κυβέρνηση και στον πολιτικό κόσμο της χώρας ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας να στηθεί Ειδικό Δικαστήριο μόνο για τον ίδιο και για την περίοδο που ήταν επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης με τους δανειστές της Ελλάδας.
 
Αναφερόμενος στην τακτική που ακολούθησε κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης, ο κ. Βαρουφάκης άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι «με τις πληροφορίες που είχα τότε, δεν μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό, το ίδιο θα έκανα και πάλι. Αλλά με τις πληροφορίες που έχω τώρα, εάν δηλαδή γνώριζα ότι ο πρωθυπουργός το “όχι” θα το έκανε “ναι”, δεν θα έκανα αυτά που έκανα τους προηγούμενους τρεις μήνες».
 
Σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται όταν τον κατηγορούν ευθέως ότι έχει χρεώσει τη χώρα με 86 δισ. ευρώ, ο Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε ότι «αισθάνομαι πάρα πολύ καλά. Όταν διαπραγματευόμουν στην Ευρώπη, από τη μία μεριά μου έλεγαν “υπέγραψε ό,τι σου δώσουν”. Παράλληλα, μου έλεγαν “να μην τολμήσεις να αυξήσεις τον ΦΠΑ, μην τολμήσεις να αυξήσεις τους φόρους των επιχειρήσεων”. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί».
 
Μάλιστα, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι «τους παρακαλώ να στήσουν ειδικό δικαστήριο για εμένα προσωπικά. Δεν θα το κάνουν, γιατί είναι δειλοί».
 


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:34