search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:19
MENU CLOSE

Ξυλοδαρμός καθηγητή του Παντείου για… παρατήρηση για γκραφίτι!

15.02.2017 14:23
Στο εδώλιο ο φοιτητής που επιτέθηκε στον καθηγητή της Παντείου – «Θα πεις ότι γλίστρησες...» - Media
 
Με βία απάντησαν άγνωστοι στην παρατήρηση που τους έκανε ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου και πρώην Γενικός Γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής, Άγγελος Συρίγος για γκραφίτι που έκαναν σε τοίχο του ιδρύματος.
 
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι άγνωστοι που «πιάστηκαν στα πράσα» από τον κ. Συρίγο, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν στο κεφάλι με τα σπρέι ενώ τον έβαψαν με αυτά και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, η αστυνομία συνέλαβε επ’ αυτοφώρω έναν εκ των τριών δραστών και καταζητείται ένας ακόμα, σύμφωνα με ανάρτηση του καθηγητή, Χαράλαμπου Παπασωτηρίου, στο Facebook. O κ. Παπασωτηρίου επισήμανε επίσης ότι ο κ. Συρίγος είναι καλά στην υγεία του.
 
Την επίθεση κατά του κ. Συρίγου καταδίκασε η ΝΔ η οποία σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι «καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».
 
«Ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση, ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού», υπογραμμίζει και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με την οποία καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.

Επιπλέον, η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου καταδίκασε την επίθεση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον καθηγητη.

Αναλυτικά, η απόφαση της έκτακτης Συγκλήτου:

«Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον καθηγητή κ. Ευάγγελο Συρίγο, ο οποίος τραυματίσθηκε απρόκλητα από άγνωστα στην Πανεπιστημιακή κοινότητα νεαρά άτομα, στον Πεζόδρομο της οδού Πάντου. Η Σύγκλητος καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα τα οποία δηλητηριάζουν την λειτουργία της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας και δηλώνει ότι τέτοιου είδους γεγονότα, τα οποία δεν ανήκουν στον ακαδημαϊκό μας χώρο, δεν θα τα ανεχθεί και στο μέλλον».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:18