search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:51
MENU CLOSE

Βίτσας: Κουτή η συζήτηση περί Grexit και περί νομίσματος

15.02.2017 16:32
Βίτσας: Η ΕΕ να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - Media

 

«Η συζήτηση περί Grexit και περί νομίσματος είναι κουτή. Δεν τρενάρουμε καμία διαπραγμάτευση. Είναι προς το συμφέρον όλων να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Star».

Παράλληλα επανέλαβε, ότι «καμία συμφωνία δεν έχει κλείσει, αν δεν έχει κλείσει ολόκληρη».

«Όταν προσέρχεται κανείς σε διαπραγμάτευση, βάζει τα οριακά

προς τα πάνω σημεία του, με σκοπό σε ένα άλλο επίπεδο να βρεθεί η χρυσή τομή. Αυτό που επιζητούμε είναι να υπάρχει μια ισορροπία που θα διαμορφώνει σταθερότητα στην οικονομία και την κοινωνία, όχι καινούργια βάρη στην κοινωνία και να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τις δυνατότητές μας. Ακόμα και το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2018 και το 2019, το 3,5%, βασίζεται σε εκτιμήσεις ανάπτυξης 2,7%, αυτό δεν πρέπει να διακοπεί», παρατήρησε.

«Στις 15 Μαρτίου στην Ολλανδία, θα γίνουν εκλογές και θα είναι και προς το συμφέρον του κόμματος και της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει ο κ. Ντάισελμπλουμ, αυτή η συμφωνία να έχει κλείσει μέχρι τότε. Όλοι πρέπει να εργαστούμε όσο σκληρά χρειάζεται. Το όριο δεν είναι το δυνατό, αλλά είναι αυτό που χρειάζεται.

Δεν είναι θέμα ανταλλαγμάτων. Θέλουμε να φύγουμε το 2018 από την επιτροπεία» κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49