search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:14
MENU CLOSE

Χρυσαυγίτες βρίζουν, αστυνομικοί σφυρίζουν

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1956
16-2-2017
16.02.2017 04:00
sk21602ajjj.jpg

 

«Όποιος προσβάλλει τη μνήμη νεκρού με βάναυση ή κακόβουλη εξύ­βριση ή με συκοφαντική δυσφήμηση τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών».

Αυτό αναφέρεται στο άρθρο 365 του Ποινικού Κώδικα. Επίσης, σε αυτήν την περίπτωση οι διωκτικές και δικα­στικές αρχές έχουν τη δυνατότητα ά­σκησης δίωξης και σχηματισμού δικογραφίας για «προσβολή μνήμης τεθνεώτος» αυτεπάγγελτα και δίχως προηγουμένως να έχει υποβλη­θεί μήνυση από κάποιον συγγενή του εκλιπόντα.

Είναι λοιπόν απορίας άξιον, τουλάχιστον, πώς οι αστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν εντός του αμφιθεάτρου στο Εφετείο, όπου διεξάγεται η δίκη για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής δεν συνέλαβαν επί τόπου τον νεοναζί ο­παδό της δολοφονικής οργάνωσης που τόλμη­σε να βρίσει τη μητέρα του Παύλου Φύσσα με τη (σ.σ.: τουλάχιστον) χυδαία φράση «Πού είναι ο Παύλος τώρα; Πού είναι τώρα ο κ… σου;».

Κι όχι μόνο δεν συνελήφθη, αλλά εξακολού­θησε να συμμετέχει στον χρυσαυγίτικο όχλο, που επιδίωξε να μετατρέψει την ακροαματική διαδικασία της σημαντικότερης δίκης στη Με­ταπολίτευση σε ρινγκ.

«Από την πρώτη στιγμή σκοπός τόσο των κα­τηγορουμένων όσο και των υποστηρικτών της Χ.Α. ήταν αφενός να φοβίσουν τον κόσμο και τους μάρτυρες πολιτικής αγωγής κι αφετέρου να απαξιώσουν τη διαδικασία εν γένει» είπε στο «Π» συνεργάτης του δικηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ανδρέα Τζέλη.

Μεροληπτούν οι αρχές

Επιπλέον, μετά τα όσα δια­δραματίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στο αμφιθέατρο του Εφετείου και κυρίως μετά την παθητικής έως… «φιλική» στά­ση, για πολλοστή φορά, της πλει­ονότητας των αστυνομικών απένα­ντι στους οπαδούς της Χ.Α., τίθεται σοβαρό ζήτημα σχετικά με τη μεροληπτική στάση των διωκτικών αρχών όχι μόνο κατά τη διάρκεια των τελευταίων σοβαρών επεισοδί­ων, αλλά καθ’ όλη την πορεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, από την πλήρη ανυπαρξία έως το σημείο να παρουσιάζεται, αυτήν τη δεδομένη χρονική στιγμή, ως τρίτη πολιτική δύναμη εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Πρέπει… χθες κιόλας να βρεθεί αυτός που έβρισε χυδαία τη χαροκαμένη μάνα του Φύσσα! Να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη και να πληρώσει τον δήθεν ανδρισμό του. Διότι τα λόγια του συνιστούν εκ νέου δολοφονία του Φύσσα στην ψυχή της μάνας… Αν δεν γίνει αυτό ενώ ήταν όλοι με τις φάτσες τους, μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τι συμβαίνει.

Πάντως, όποιος πλέον – μετά τη σωρεία δο­λοφονικών επιθέσεων, προπηλακισμών και ύ­βρεων – επιμένει να στηρίζει τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση με την ψήφο του, δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία…

Εν τω μεταξύ την Τετάρτη οι δικηγόροι οι ο­ποίοι εκπροσωπούν την οικογένεια Φύσσα κα­τέθεσαν μήνυση στο Α.Τ. κατά αγνώστων και παντός υπευθύνου για τα όσα ειπώθηκαν από τους οπαδούς της Χ.Α. προσβάλλοντας τη μνή­μη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθη­κε από το πρωτοπαλίκαρο της νεοναζιστικής οργάνωσης Ρουπακιά, στις 17 Σεπτεμβρίου 2013, στο Κερατσίνι.

Επίσης, στη διάθεση των διωκτικών και δικα­στικών αρχών βρίσκεται βιντεοσκοπημένο υλι­κό και φωτογραφίες του χρυσαυγίτη ο οποίος έβρισε χυδαία τον Παύλο Φύσσα, απευθυνόμε­νος στη μητέρα του Μάγδα Φύσσα, προκαλώ- ντας τη δικαιολογημένη αγανάκτησή της.

Ανακοίνωση συνηγόρων οικογένειας Φύσσα

«Κατά τα χθεσινά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Εφετείο Αθηνών, και αφού είχαν αποσυρ­θεί τα μέλη του Δικαστηρίου, η Μάγδα Φύσσα έγινε αποδέκτης υβριστικών σχολίων και απει­λών, από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν εντός της αίθουσας και ενώπιον πλή­θους κόσμου και αστυνομικών δυνάμεων. Κα­τόπιν αυτού, προέβη σήμερα σε υποβολή μήνυ­σης – έγκλησης κατ’ αγνώστων και κατά παντός άλλου υπευθύνου, τόσο για τα σε βάρος της α­δικήματα, όσο και για τα σχόλια που προσέβα­λαν τη μνήμη του γιου της, Παύλου Φύσσα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες αρχές την ταυ­τοποίηση των ατόμων που τέλεσαν τις ανωτέρω παράνομες πράξεις, κατόπιν της ακριβούς πε­ριγραφής τους, αλλά και λοιπών στοιχείων και φωτογραφικού υλικού που εκείνη εισέφερε.

Επίσης, αναμένουμε από τα ΜΜΕ να επιδεί­ξουν στο μέλλον το ίδιο ενδιαφέρον και για τα

συντριπτικά στοιχεία της εγκληματικής δρά­σης της Χρυσής Αυγής που αναδεικνύονται σε κάθε δικάσι­μο.

Οι συνήγοροι οικ. Φύσσα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:11