search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:34
MENU CLOSE

Κρυφτό Τραμπ για τις επαφές συνεργατών του με ρωσικές μυστικές υπηρεσίες

15.02.2017 20:14
Ιρανός ΥΠΕΞ: Τα γεράκια δίπλα στον Τραμπ διψούν για πόλεμο - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τις επαφές που φέρονται να είχαν στενοί του συνεργάτες και στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών το περασμένο έτος.

Ο Ρεπουμπλικάνος πήρε τον λόγο για να καταγγείλει τις διαρροές που τροφοδοτούν τον Τύπο σε καθημερινή βάση και οδήγησαν στην παραίτηση του συμβούλου του για ζητήματα εθνικής ασφαλείας, Μάικλ Φλιν.

«Του συμπεριφέρθηκαν πολύ άδικα τα ΜΜΕ» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο Λευκό Οίκο.

Αναφορικά με τις διαρροές των υπηρεσιών πληροφοριών στον Τύπο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους τις χαρακτήρισε «εγκληματικές ενέργειες». Υπέδειξε δε ως υπεύθυνους το FBI και την NSA, σε ένα tweet που έστειλε νωρίτερα.

Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είπε ούτε μια λέξη. Δεν έδωσε το λόγο παρά σε δύο δημοσιογράφους που δεν ανήκουν στο δυναμικό των μεγάλων ΜΜΕ που ερευνούν το σκάνδαλο.

Οι New York Times έχουν γράψει, επικαλούμενοι τέσσερις Αμερικανούς αξιωματούχους ή πρώην αξιωματούχους, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν στην κατοχή τους στοιχεία από καταγραφές ή υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ των στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:34