search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:37
MENU CLOSE

Αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για τον Αρτέμη Σώρρα και τα 600 δισ.

16.02.2017 11:30
Ενοχή Σώρρα μόνο για μία κατηγορία και απαλλαγή 22 ατόμων προτείνει η Εισαγγελέας - Media

Η αντίστροφη μέτρηση για τον Αρτέμη Σώρρα ξεκινά από τον Άρειο Πάγου, όπου σήμερα κρίνεται η δικαστική απόφαση, που του επέτρεψε να παρουσιάζεται ως διαχειριστής 600 δις δολαρίων με τα οποία, όχι μόνο θα προσέφεραν τη …σωτηρία της χώρας αλλά και των πολιτών για την εξόφληση των ιδιωτικών χρεών τους προς το Δημόσιο.

Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας μπαίνει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης για τους λόγους και τα έργα του τα οποία φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν την αφέλεια αλλά και την αγωνία χιλιάδων πολιτών που ενστερνίστηκαν τα «οράματα» του κινήματος ‘Ελλήνων Συνέλευσις», το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφανθεί για τον πυρήνα του φαινομένου Σώρρας. Αν δηλ. ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα ή αποτελούν μυθεύματα τα περί πακτωλού χρημάτων τα οποία μπορούν αντί ομολόγου με την υπογραφή του Αρτέμη Σώρρα να σβήσουν χρέη στην Εφορία και άλλους δημόσιους οργανισμούς..

Ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου συζητείται η αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου που έχει ασκήσει η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου στην απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου που εκδόθηκε το 2013, η οποία επί της ουσίας δέχθηκε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι ο διαχειριστής του μυθικού ποσού που έχει κατατεθεί σε αλλοδαπή τράπεζα επενδύσεων.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση υπέρ το νόμου καθώς έκρινε πως η απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων. Η επίμαχη απόφαση απάλλαξε από το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων τον Αρτέμη Σώρρα και τον τότε συνεργάτη του ιατρό Μανώλη Λαμπράκη. Στην απόφαση δεν ασκήθηκε έφεση και τελικά κατέστη αμετάκλητη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση είναι αμετάκλητη καθώς μετά την εκφώνησή της το 2013, δεν ασκήθηκε έφεση. Αυτό σημαίνει πως εάν σήμερα γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης υπέρ του νόμου, τότε δεν ανατρέπεται η υπάρχουσα αθωωτική απόφαση.

Η κρίση του Αρείου Πάγου θα έχει νομολογιακό χαρακτήρα, δηλαδή πλέον ο Αρτέμης Σώρρας δεν θα επιτρέπεται να την επικαλείται, όπως πράττει, όταν επιχειρεί να πείσει ότι πράγματι διαχειρίζεται με πληρεξούσιο το συνολικό ποσό των εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανήκει σε αλλοδαπή εταιρία επενδύσεων, με την επωνυμία “RedPantherLimited”, που εδρεύει στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Πηγή: parapolitika.gr

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33