search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:47
MENU CLOSE

Η ΕΚΤ συνεχίζει την ποσοτική χαλάρωση, παρά την αύξηση του πληθωρισμού και τις γκρίνιες του Βερολίνου

16.02.2017 14:21
Κορωνοϊός: Πιο ελαστικούς κανόνες για τα κόκκινα δάνεια υιοθετεί η ΕΚΤ - Media
 
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συμφώνησαν ότι η ΕΚΤ πρέπει να διατηρήσει σταθερή γραμμή για να καθησυχάσει τις αγορές και να παραβλέψει την τρέχουσα αύξηση του πληθωρισμού, όπως δείχνουν τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο.
 
Η άνοδος των τιμών ενέργειας είναι προσωρινή και δεν αύξησε τις τιμές των άλλων αγαθών και υπηρεσιών, συνεπώς χρειάζεται ακόμη σημαντική στήριξη από την ΕΚΤ για την αύξηση του χαμηλού δομικού πληθωρισμού, συμφώνησαν οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ.
 
Αν και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Υβ Μερς κάλεσε πρόσφατα την τράπεζα να αποσύρει την προοπτική χαμηλότερων επιτοκίων από τη μελλοντική κατεύθυνση που δίνει, οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ευρέως να διατηρήσουν ως έχει την κατεύθυνση αυτή, σημειώνεται στο έγγραφο των πρακτικών, που δεν έδειξε σημάδια σοβαρών διαφωνιών.
 
«Το Διοικητικό Συμβούλιο θα κάνει καλά να έχει υπομονή και να διατηρήσει σταθερή γραμμή για να προσφέρει σταθερότητα και προβλεψιμότητα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο αβεβαιότητας», ανέφερε η ΕΚΤ. «Οι πρόσφατες αυξήσεις στον πληθωρισμό δεν έχουν μετατραπεί έως τώρα σε έμμεσες ή δευτερογενείς συνέπειες για τον ευρύτερο πληθωρισμό», πρόσθεσε.
 
Στην ουσία, η ΕΚΤ συνεχίζει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και την πολιτική των -επί της ουσίας- μηδενικών επιτοκίων, παρά τις σχεδόν συνεχείς γκρίνιες και πιέσεις του Βερολίνου για «σκληρή γραμμή» από την ευρω-τράπεζα και τις προειδοποίησεις Σόιμπλε.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:47