search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:18
MENU CLOSE

Νήσος Παναγιά: Εθνοφύλακες απαντούν με πραγματικά πυρά στις προκλήσεις της Τουρκίας (Photos)

16.02.2017 16:52
Νήσος Παναγιά: Εθνοφύλακες απαντούν με πραγματικά πυρά στις προκλήσεις της Τουρκίας (Photos) - Media

 

Ένα μήνυμα για το αξιόμαχο των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αλλά και την αποφασιστικότητα τους να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα έδωσαν την Τετάρτη 30 εθνοφύλακες με άσκηση  που χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά στην ακριτική περιοχή της Παναγίας Οινουσσών.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή της Ν. Παναγιάς η Άγκυρα εκδηλώνει το τελευταίο διάστημα την προκλητικότητα της με συνεχείς υπερπτήσεις από τα Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Οι 30 εθνοφύλακες ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί από το 3ο ΕΤΕΘ στη Λαγκάδα και με τα σκάφη των πεζοναυτών έφθασαν εντός 10 λεπτών στην ακριτική Παναγιά. Η άσκηση περιελάμβανε βολές με πραγματικά πυρά με όπλα G3, MG3, 50άρι M2 Browning και αντιαεροπορικές βολές εντός του κόλπου της Παναγιάς. Η άσκηση ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Ξεχωριστή, όπως σημείωσαν οι συμμετέχοντες στην άσκηση στον «Πολίτης της Χίου», ήταν η συμβολή του Μηχανικού της 96 ΑΔΤΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά ώστε να δημιουργηθούν δρόμοι και περάσματα στη βραχονησίδα, κάτι που διευκολύνει πλέον σημαντικά όσους υπηρετούν στο ακριτικό φυλάκιο.

Πηγή: politischios.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:18