search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:59
MENU CLOSE

ΝΔ: Χάσιμο χρόνου και επενδυτική ασφυξία για την επένδυση στο Ελληνικό

16.02.2017 17:58
Το ΚΑΣ αποφασίζει για το Ελληνικό - Media

 

«Η κυβέρνηση κάνει επικίνδυνους ακροβατισμούς με τις αναπτυξιακές επενδύσεις όπως και με την περιουσία των πολιτών, χρησιμοποιώντας στρεβλά τη συνταγματικά κατοχυρωμένη έννοια της προστασίας του Δάσους, με ανυπολόγιστες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες», αναφέρουν σε ερώτηση που κατάθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας.

«Μέσα σε λίγους μήνες τα κτίρια του Ελληνικού εμφανίζονται διατηρητέα, “αποκαλύπτεται” ένα κρυμμένο δάσος και μερικά αρχαία κάπου εντός της έκτασης του πάλαι ποτέ διεθνούς αερολιμένα Αθηνών και φυσικά η κυβέρνηση χρονοτριβεί με την έγκριση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» σημειώνουν οι βουλευτές της ΝΔ και συμπληρώνουν: «Συνηθισμένες πρακτικές των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως και επαναλαμβανόμενο το αποτέλεσμά τους: χάσιμο χρόνου, επενδυτική ασφυξία και απόγνωση στους Έλληνες».

Οι τρεις «γαλάζιοι» βουλευτές καλούν τους υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Οικονομίας να απαντήσουν ως προς τις προθέσεις τους και τα χρονοδιαγράμματα που θέτουν για την επένδυση στο Ελληνικό, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακόψει την πορεία υλοποίησης της επένδυσης σε συνδυασμό με τα μέτρα αντιμετώπισής τους. Ζητούν, επιπλέον, απαντήσεις σε σχέση με τα κριτήρια με τα οποία η κυβέρνηση ορίζει την έννοια του δάσους και ποιες είναι οι οδηγίες που έχουν δοθεί στα αρμόδια Δασαρχεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10