search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:55
MENU CLOSE

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν και απέσυραν τροπολογία για απευθείας αναθέσεις

16.02.2017 18:30
Βουλή: «Πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων – Ψηφίζεται τη Δευτέρα - Media

 

Στο… παραένα της ψήφισης του νομοσχεδίου για τους φορτοεκφορτωτές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απέσυραν την βουλευτική τροπολογία που οι ίδιοι είχαν καταθέσει ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου είχε δείξει πως θα την κάνει αποδεκτή. 

Η βουλευτική τροπολογία έδινε στο υπουργείο Άμυνας τη δυνατότητα κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, να συνάπτει απευθείας συμβάσεις χωρίς την δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού ενώ την υπεγραφαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, Νίκος Ηγουμενίδης, Χρήστος Μαντάς και Γρηγόρης Στογιαννίδης. 

Υπέρ της τροπολογίας είχαν επιχειρηματολογήσει η βουλευτής, και πρώτη υπογράφουσα, Μερόπη Τζούφη, η οποία υποστήριξε ότι αποτελεί στόχο της ρύθμισης η ύπαρξη κατάλληλων χώρων και δομών προσωρινής φιλοξενίας των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων. Και ενώ η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου είχε τοποθετηθεί με θετικά λόγια για την ρύθμιση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος συνυπέγραφε και αυτός την τροπολογία, στην τοποθέτηση του ζήτησε να μην γίνει αποδεκτή. Όπως υποστήριξε το αίτημα για την απόσυρση της γίνεται προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις ώστε να μην υπάρχει καμία δυνατότητα παρερμηνείας της καθώς και να εναρμονιστεί πλήρως με το ευρωπαίο δίκαιο. Ύστερα από όλα αυτά η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ανακοίνωσε στην Ολομέλεια ότι δεν γίνεται δεκτή η βουλευτική τροπολογία… 

Για την ιστορία, η βουλευτική τροπολογία προέβλεπε ότι «το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δύναται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης, να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και να συνάπτει με τρίτους συμβάσεις εκτέλεσης έργων και προμήθειας αγαθών σχετικά με την αναδιαμόρφωση, επισκευή και εγκατάσταση εξοπλισμού ακινήτων της Γενικής Γραμματείας Πρόνοιας και των εποπτευόμενων φορέων της, αποκλειστικά σε ό,τι αφορά στη στέγαση και φιλοξενία ανηλίκων, που χρήζουν ιδιαίτερης και επείγουσας κοινωνικής προστασίας, ιδίως απροστάτευτων τέκνων και ασυνόδευτων ανηλίκων». Επιπλέον ότι «η διαδικασία σύναψης συμβάσεων της προηγούμενης παραγράφου δύναται, για λόγους κατεπείγουσας και απρόβλεπτης στεγαστικής ανάγκης, λαμβανομένων υπόψη και λόγων προστασίας της ανηλικότητας σε περίοδο προσφυγικής κρίσης, οι οποίοι ειδικώς αιτιολογούνται, να διενεργείται κατόπιν διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης διαγωνισμού, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης της εθνικής νομοθεσίας, με την επιφύλαξη εφαρμογής της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις δημόσιες συμβάσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:55