search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:31
MENU CLOSE

Για την εγκληματικότητα διασταυρώνουν τα ξίφη τους Τσίπρας – Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» (Live)

17.02.2017 08:00
Για την εγκληματικότητα διασταυρώνουν τα ξίφη τους Τσίπρας - Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» (Live) - Media

Σύγκρoυση κορυφής στη Βουλή καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα την αύξηση των φαινομένων βίας και την έξαρση της εγκληματικότητας ενώ αναμένεται να ανοίξει η ατζέντα της αντιπαράθεσης και στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης κατά την διάρκεια της «Ώρας του πρωθυπουργού».  

Η ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας. Στην ερώτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντά κανείς και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ. 

 

«Είναι σε όλους μας προφανές, ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και το θέμα , όλη η κοινωνία ασχολείται με το πραγματικό επίκαιρο θέμα που είναι η διαπραγμάτευση, που οι πολίτες θέλουν να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί πήγε να δει κρυφά τον κ. Σόιμπλε», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

«Δεν είναι επίκαιρο το θέμα της εγκληματικότητας είναι ένα θέμα που αντιμετωπίζουμε χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «προφανώς οι επικοινωνιολόγοι που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου».

«Μας είπε ο κ.Μητσοτάκης ότι δεν απέχει πολύ η βαριοπούλα από το Καλάσνικοφ. Πράγματι δεν απέχουν πολύ στη ΝΔ για να αναφέρουμε το παράδειγμα του κ. Βορίδη για να μην ξεχνιόμαστε», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Ήρθατε εδώ να βάλετε ένα πυροτέχνημα και να μας πείτε ότι για όποια βιτρίνα σπάει φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Δεν είπατε τίποτα για τις επιθέσεις στο σπίτι του Φλαμπουράρη γιατί έτσι δεν θα μπορούσατε να κολλήσετε την ιδεολογική ρετσινιά» τόνισε ο κ Τσίπρας. « Εγκληματικότητα υπάρχει σε όλο τον κόσμο και στη Γερμανία που ήσασταν προχθές» είπε ο κ Τσίπρας.

«Αυτό που δεν έχει συνέχεια στο κράτος είναι η αντίληψή μας για την καταστολή. Η λογική μας είναι ο επαγγελματισμός στις αστυνομικές επιχειρήσεις» είπε.

«Μας ενδιαφέρει να έχουμε μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσάει 15χρονα που φοράνε χειροπέδες και αυτό το έχουμε καταφέρει με τον επαγγελματισμό της ηγεσίας της ΕΛΑΣ» τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Είτε είστε όμηρος της ακροδεξιάς πτέρυγας της παράταξης σας ή προσπαθείτε να ψαρέψετε σε θολά νερά των ψηφοφόρων της ΧΑ ή και τα δύο μαζί» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Δεν είπατε τίποτα για τη βία στα γήπεδα, πιθανώς γιατί εκεί παίζονται και μεγάλα συμφέροντα , με τα οποία έχετε αποδείξει ότι τα πάτε καλά κ. Μητσοτάκη», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Για το υποτιθέμενο άβατο στα Εξάρχεια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι επεισόδια στα Εξάρχεια. Σίγουρα θα τα θυμάται ο κ. Βορίδης, συμμετείχε αρκετές φορές σε αυτά», είπε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, προσθέτοντας : «Η περιοχή υπέφερε κυρίως από τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών και όχι από τα επεισόδια πέριξ».

«Έχετε καταλάβει πότε μπήκε για πρώτη φορά η αστυνομία στα Εξάρχεια; Πέρσι το καλοκαίρι, που συνέλαβε 15 άτομα, έγιναν έλεγχοι σε σπίτια και εξαρθρώθηκε κύκλωμα που δρούσε. Ανάλογη επιχείρηση δεν έγινε επί των ημερών σας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή για θέματα εγκληματικότητας.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50