search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:46
MENU CLOSE

Και με… τη βούλα στη Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

17.02.2017 07:46
Κυβερνητικά «δωράκια» στη Fraport - Έξι μήνες αναστολή των υποχρεώσεών της προς το Δημόσιο - Media

Δεν ευοδώθηκαν οι προσπάθειες 6 ευρωβουλευτών μέσω ψηφίσματος στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο να ακυρώσουν την συμφωνία της των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Με την ευκαιρία της έκθεσης της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού, σχετικά με «τη στρατηγική για τις αερομεταφορές στην Ευρώπη», ο Νίκος Χουντής υποστηριζόμενος από την Σοφία Σακοράφα και ακόμα 4 ευρωβουλευτές της Ενωτικής Αριστεράς, είχε προτείνει τροπολογία με την οποία κατέκρινε τους όρους σύναψης της σχετικής συμφωνίας παραχώρησης.

Συγκεκριμένα, τονιζόταν «ο κεφαλαιώδης ρόλος» των μικρών και περιφερειακών αερολιμένων. «Η κύρωση της συμφωνίας για τα 14 αεροδρόμια ανάμεσα στην Ελλάδα και την Fraport, ήταν προϋπόθεση του τρίτου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής (…) και ως αποτέλεσμα πολιτικών πιέσεων που αντιβαίνουν στο δημόσιο συμφέρον και στα συμφέροντα των εργαζομένων. Επίσης, δεν προωθούν τη συνδεσιμότητα, την κοινωνική ένταξη, ή τα συμφέροντα των νησιωτικών περιφερειών και δεν είναι σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις και το δίκαιο του ανταγωνισμού. Κατά συνέπεια, ζητεί την ακύρωσή της» υπογράμμιζε η τροπολογία.

Η πρόταση Χουντή απορρίφθηκε με 417 ψήφους κατά, 120 ψήφους υπέρ και 14 αποχές.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:43