search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είσαι πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; (Video)

17.02.2017 09:34
Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είσαι πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; (Video) - Media

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας πως «βάλατε την εγκληματικότητα στην καθημερινότητα μας». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «την αύξηση της εγκληματικότητας και την μετατροπή των Εξαρχείων και άλλων περιοχών του λεκανοπεδίου σε ζώνες ανομίας», όπως υποστήριξε, κατά την διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό για τα θέματα εγκληματικότητας και ασφάλειας του πολίτη. 

Αναφερόμενος στα Εξάρχεια ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι, πολίτες ξυλοκοπούνται, κάτοικοι στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ λόγω των επιθέσεων που δέχονται οι εργαζόμενοι. Οι ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο στα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχονται κάθε τρεις και λίγο επιθέσεις, με πέτρες μολότοφ και πρόσφατα με καλάσνικοφ. Έχει εξελιχθεί η περιοχή σε κάτι σαν άβατο για τις αρχές. Οι κάτοικοι ζουν σε ένα ιδιότυπο γκέτο, αυτά γίνονται με την συνενοχή και την συνευθύνη της κυβέρνησης». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η ΝΔ θα επανασυστήσει την ομάδα Δέλτα. «Για να υπηρετήσετε τις δικές σας ιδεοληψίες έχετε μειώσει την αστυνόμευση. Η ομάδα Δέλτα έχει καταργηθεί. Η ομάδα Δίας έχει λιγότερη παρουσία. Εμείς θα την επανασυστήσουμε όσο κι αν αυτό σας ενοχλεί» σημείωσε ο «γαλάζιος» πρόεδρος. 

Ο προέδρος της ΝΔ υπενθύμισε ότι η πρώτη ενέργεια της κυβέρνησης ήταν η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄, ενέργεια από την οποία, όπως είπε, «χάρηκαν μόνο οι τρομοκράτες και οι ποινικοί». Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συζήτηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέα Ξανθός με καταληψίες στο υπουργείο για την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. «Κύριε Τσίπρα έχετε προσωπική ευθύνη για αυτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας: «Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Πόσο θα αδιαφορείτε για τα διάφορα γκέτο; Πότε θα δείξετε βούληση για ένα συγκεκριμένο σχέδιο κατά της εγκληματικότητας; Πότε θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας; Επιτέλους κ. Τσίπρα είστε πρωθυπουργός ή είστε προβοκάτορας; Η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:13