search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Washington Post: Ο Φλιν δεν είχει συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις με τον Ρώσο πρέσβη

17.02.2017 10:18
Κλήτευση Φλιν από τη Γερουσία για τις ρωσικές παρεμβάσεις - Media

 

Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είπε σε πράκτορες του FBI τον προηγούμενο μήνα ότι δεν είχε συζητήσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με το ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον και πριν αναλάβει επίσημα την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The Washington Post”. Η εφημερίδα επικαλείται τόσο πρώην, όσο και εν ενεργεία αμερικανούς αξιωματούχους.

Η συνάντηση του Φλιν με τους Αμερικανούς πράκτορες του FBI έγινε στις 24 Ιανουαρίου και είναι ενδεχόμενο να τον φέρει αντιμέτωπο με την απαγγελία κατηγοριών καθώς η αναφορά ψευδών στοιχείων στο FBI αποτελεί κακούργημα, ενώ οποιαδήποτε απόφαση για ενδεχόμενη ποινική δίωξη εναντίον του, ανήκει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει το τηλεφώνημα του Φλιν με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκεί Κίσλιακ, μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο οι δύο άντρες συζητούσαν τις κυρώσεις, είχε αναφέρει σε προγενέστερο δημοσίευμά της η εφημερίδα.

Από την πλευρά του, το FBI δεν αναμένεται να κατηγορήσει τον Φλιν εκτός κι αν υπάρξουν νέα στοιχεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN που επικαλείται στελέχη των αμερικανικών Ομοσπονδιακών Υπηρεσιών Ερευνών (FBI).

Ο Φλιν παραιτήθηκε τη Δευτέρα όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε πει όλη την αλήθεια για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του με το Ρώσο πρεσβευτή στον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:12