search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:15
MENU CLOSE

Βαρουφάκης λάβρος κατά Τσίπρα: Υπέγραψε ό,τι του έφεραν οι Θεσμοί

17.02.2017 13:28
Βαρουφάκης: Τι κρύβεται πίσω από το παράλληλο σύστημα πληρωμών - Media
 
Ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας εξαπολύει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη συνέντευξή του, ο κ. Βαρουφάκης διατείνεται ότι «η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει να υπογράψει ένα τέταρτο μνημόνιο», υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι «το τρίτο μνημόνιο ήταν σχεδιασμένο να αποτύχει και  ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε για αποπομπή της Ελλάδας από το ευρώ». Αποκαλύπτει μάλιστα, ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών του είχε πει ότι «δεν υπάρχει οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση που να μπορεί να κρατήσει τη χώρα  στο ευρώ».
 
Από τα πυρά του κ. Βαρουφάκη δεν ξεφεύγει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τον οποίο ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει ότι τον Αύγουστο του 2015 υπέγραψε ό,τι χαρτιά του έφεραν οι θεσμοί και η Τρόικα και τον κατηγορεί ότι  «έδωσε το χέρι του στον καρχαρία ελπίζοντας ότι δεν θα τον φάει ολόκληρο, γιατί θα χορτάσει με το χέρι», ενώ αφήνει αιχμές και για τη συμπεριφορά του πολιτικού κόσμου της χώρας απέναντί του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εκτός Ελλάδας ο πόλεμος ήταν ωραίος. Ο δύσκολος και τρισάθλιος πόλεμος ήταν εντός της χώρας».
 
Όσον αφορά στη στάση του απέναντι στο ευρώ και την Ε.Ε., ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ευρωπαϊστής και υποστηρίζει ότι η  δική του η πολιτική δεν οδηγούσε εκτός ευρώ. Στην ερώτηση για τα σχέδια κοπής εθνικού νομίσματος στη Ρωσία δηλώνει ότι «δεν υπήρχε σχέδιο να τυπώσουμε δραχμή στη Ρωσία». Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, επισημαίνει ότι  για να απελευθερωθεί  η Ελλάδα από το χρέος χρειάζεται ένα μετριοπαθές πρόγραμμα,  το οποίο μπορούσε να υποστηριχθεί στη βάση λογικών επιχειρημάτων.
 
«Έπρεπε να πούμε δεν υπογράφουμε,  θα κουρέψουμε τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ και έτσι θα τινασσόταν στον αέρα η ποσοτική χαλάρωση και όλη η στρατηγική για τη διάσωση του ευρώ. Το δεύτερο που θα έπρεπε να γίνει ήταν ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών ώστε να μην σταματήσουν οι συναλλαγές στην Ελλάδα όταν θα έκλειναν οι τράπεζες» τόνισε, περιγράφοντας το εναλλακτικό του σχέδιο, γνωστό και ως «plan X».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:13