18/06/2018 19:01:59

Αυτή είναι η χώρα με το ταχύτερο internet - Στην 69η θέση η Ελλάδα

Αυτή είναι η χώρα με το ταχύτερο internet - Στην 69η θέση η Ελλάδα - Media
 
Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε το ταχύτερο διαδίκτυο στον κόσμο, τότε καλό θα είναι να μετακομίσετε στην Σεούλ, καθώς σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Akamai «State of The Internet» η Νότια Κορέα είναι η χώρα με το ταχύτερο internet στον κόσμο.
 
Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, κατά το εξεταζόμενο διάστημα η πραγματική μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Νότια Κορέα προσδιορίστηκε στα 26,3 Mbps, με δεύτερο το Χονγκ Κονγκ με μέση ταχύτητα τα 20,1 Mbps, τρίτη τη Νορβηγία με 20 Mbps και τέταρτη τη Σουηδία με 19,9 Mbps. Εντυπωσιακό στοιχείο της μελέτης είναι η δέκατη θέση που καταλαμβάνει η Λετονία, με μέση ταχύτητα τα 16,9 Mbps, πάνω από τις ΗΠΑ, στις οποίες η μέση πραγματική ταχύτητα του internet φθάνει τα 16,3 Mbps.
 
Όσον αφορά στην Ελλάδα, η χώρα μας καταλαμβάνει την 69η θέση με τη μέση πραγματική ταχύτητα να φθάνει τα 6,9 Mbps, βελτιωμένη κατά 9,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Στην Ελλάδα, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Akamai, οι συνδέσεις με ταχύτητες τουλάχιστον 4 Mbps αντιπροσωπεύουν το 81%, εκείνες με ταχύτητα από 10 Mbps και πάνω το 9,9%, ενώ οι συνδέσεις με ταχύτητα 15 Mbps και άνω μόλις το 3%.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.